Svētdiena, 2024. gada 28. aprīlis

Vārda diena: Terēze, Gundega

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Par sadūmojumu Latvijas Radio ēkā

Šodien, 5. janvārī, plkst. 13.31 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Latvijas Radio ēku Doma laukumā 8, Rīgā, kur bija izveidojies sadūmojums. Pārmeklējot ēku, tajā skaitā, ar termokameru, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas otrā stāva sienā dega siltinājums  8 m2 platībā. No ēkas kopumā evakuējās nedaudz vairāk nekā 100 cilvēki. Lai pārliecinātos, ka degšana ir apturēta, tika demontēta starpsiena un pārsegumi pārbaudīti ar termokameru. Plkst. 15.39 ugunsgrēks tika lokalizēts.

 

Sākot no plkst. 16.00 Latvijas Radio kanāli pakāpeniski atgriezušies pie ierasto programmu raidīšanas.

 

“Krīzes nevar paredzēt. Bet tām ir iespējams sagatavoties. Un, pateicoties regulārām Latvijas Radio darbinieku mācībām par rīcību ugunsgrēka gadījumā, visi kolēģi ar pilnu atbildību tiešām evakuējās. Sadūmojumu Latvijas Radio ēkā izraisīja plānoti celtniecības darbi – demontējot sienas apdari radās kāda dzirkstele un sāka gruzdēt starpsienas pakojums. Paldies VUGD ugunsdzēsējiem par profesionālo un operatīvo rīcību! Jau tuvākajā laikā ar atbildīgajiem darbiniekiem izvērtēsim radio rīcību – kam nākotnē pievērst lielāku uzmanību un izstrādāt papildu rīcības scenārijus, piemēram, klausītāju informēšanai – kāpēc skan rezerves mūzika. Bet vēlos uzsvērt – ja sadūmojuma vietā būtu valsts mēroga ārkārtas situācija vai apdraudējums, Latvijas Radio nodrošinātu alternatīvu apraidi un sabiedrības informēšanas pasākumus. Lokāls sadūmojums šajā kategorijā neietilpst. Atvainojamies mūsu klausītājiem par sagādātajām neērtībām,” norāda Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne.

 

 

Par Latvijas Radio

 

Latvijas Radio ir lielākais programmu producents Latvijā. Radio veido piecas programmas: Latvijas Radio 1 (trešais klausītākais kanāls Latvijā), Latvijas Radio 2 (visklausītākā radio stacija Latvijā), Latvijas Radio 3 – Klasika (vienīgais klasiskās mūzikas kanāls Latvijā), Latvijas Radio 4 – Doma laukums (kanāls mazākumtautību valodās), jauniešu multimediālā platforma Latvijas Radio 5 – Pieci.lv. Tāpat Latvijas Radio retranslē Latvijas Radio 6 – NABA. Latvijas Radio saturs pēc pieprasījuma pieejams arī podkāstu straumēšanas vietnēs un Latvijas Radio mobilajā lietotnē.

 

 

Papildu informācijai:

Liene Pālēna

Latvijas Radio 

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv