Svētdiena, 2024. gada 28. aprīlis

Vārda diena: Terēze, Gundega

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Sabiedriskie mediji Dziesmu un deju svētkus raidīs arī no īpašas svētku studijas Esplanādē

 

Sabiedriskie mediji – Latvijas Radio, Latvijas Televīzija un LSM.lv – ne tikai bagātīgi pārraidīs Dziesmu un deju svētku norises, bet no 2. līdz 9. jūlijam ar klausītājiem un skatītājiem tiksies klātienē Svētku kvartālā Esplanādē, kur atradīsies sabiedrisko mediju Svētku studija.

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki šogad paies 150. jubilejas zīmē. No 2. līdz 9. jūlijam Esplanādē atradīsies sabiedrisko mediju Svētku studija, no kuras svētku garumā raidīs Latvijas Radio, Latvijas Televīzija un LSM.lv. Studija Esplanādē ne tikai ļaus mūsu klausītājiem pilnīgāk sajust svētku atmosfēru, bet arī būs vēl viena tikšanās vieta dalībniekiem un apmeklētājiem.

Svētku studijā 2. jūlijā plkst. 9.30 – pusstundu pirms lielā dalībnieku gājiena – tiksies Latvijas Televīzijas raidījumu vadītāji Eva Johansone un Jānis Geste, lai LTV1 un LSM.lv skatītājiem tiešraidē vēstītu par neatņemamo svētku tradīciju – gājienu, kas kā krāšņa upe vīsies pa galveno Rīgas ielu, aizsākoties pie Brīvības pieminekļa un noslēdzoties pie Dailes teātra. Turpmākās dienas no plkst. 6.00 līdz 23.00 sabiedrisko mediju Svētku studija skanēs gan klātienē, gan sabiedriskajos medijos.

„Dziesmu un deju svētku laikā visi Latvijas Radio kanāli gādās, lai svētku sajūtu gūst un piedzīvo ikviens klausītājs. Svētku studijā Esplanādē no agra rīta līdz vēlai naktij būs sarunas un dziesmas, atmiņu stāsti un dzīvas emocijas, svētki pavadīs mūsu ikdienu rīta un dzīvesstila raidījumos, tie būs kultūras un jauniešu pārraidēs. Ar lielu atbildību strādājam pie šī lielā notikuma, un svētku saviļņojums neizbēgami jau ir klātesošs arī mūsos. Tā būs varena nedēļa, ko piedzīvosim kopā!” tā Svētku studijas producente, Latvijas Radio 3 – Klasika ētera personība Anete Ašmane-Vilsone.

Tiešraidē no Svētku studijas Esplanādē vairāku dienu garumā skanēs gan Latvijas Radio 5 – Pieci.lv Rīta radio, gan dažādi LR1, LR2, LR3 un LR4 raidījumi. No 3. līdz 7. jūlijam plkst. 19.00 no Svētku studijas raidīs Radio NABA, bet vakaros no plkst. 20.30 līdz 23.00 LR5 ēterā un Esplanādē dzirdēsim LR5 ētera personību Tomu Putniņu, kurš kopā ar klausītājiem LR5 dīdžeju skolas jauniešus iesaistīs dažādos dziesmu svētku dalībnieka izaicinājumos. Svētku studijas programmai līdzi varēs sekot arī Latvijas Radio mājaslapā un sociālajos tīklos. Tāpat gandrīz visu Svētku studijā notiekošo, kā arī Latvijas Radio raidītos svētku koncertus būs iespējams klausīties vienuviet – interneta radio kanālā „Svētku studija”, kas būs pieejams Latvijas Radio mobilajā lietotnē un internetā.

Latvijas Televīzijas raidījumu vadītāji Eva Johansone un Jānis Geste, kā arī Kultūras ziņu komanda būs klāt visos svarīgākajos svētku notikumos un ballītēs, lai to garšu varētu izbaudīt ikviens televīzijas skatītājs. LTV1 ēterā un portālā LSM.lv pārraide no Svētku studijas no 3. jūlija ik vakaru būs skatāma no plkst. 19.30 līdz 20.00, 9. jūlijā – no plkst. 19.00 līdz 19.30.

“Svētku nedēļu gaidu ar lielu prieku un reizē lielu atbildības sajūtu. Prieks, ka būs iespēja piedzīvot svētkus, kas ar savu strāvojošo kopības sajūtu ļaus ilgam laikam piepildīt iekšējo enerģijas banku. Un atbildību, kura būs īpaši liela, jo sabiedriskie mediji ļaus svētku moto “Kopā būt! Kopā just!” izbaudīt visiem – arī tiem, kuriem nebūs iespēju svētkus vērot klātienē. Latvijas Televīzijas pārraidēs no Svētku studijas ik vakaru ieskatīsimies notikumos, tiksimies ar dalībniekiem un pavērsim svētku aizkulises – ceru, ka tas viss līdztekus ikdienas neatliekamo vasaras darbu dunai ļaus svētku sajūtu un garšu sajust katrā mājā – no Kurzemes smilšainās piekrastes līdz pat Baltinavas koptajiem labības laukiem,” teic Svētku studijas un LTV raidījumu vadītājs Jānis Geste.

Dziesmu un deju svētku norises būs klausāmas un skatāmas LR un LTV. Savukārt sabiedrisko mediju portālā LSM.lv saplūdīs viss saturs par Dziesmu un deju svētkiem: https://www.lsm.lv/kultura/dziesmu-un-deju-svetki-2023/. LSM.lv varēs atrast gan aktuālās ziņas par svētkiem un to dalībniekiem, gan kalendāru un tiešraides no pasākumiem.

 

Papildu informācija:

Liene Pālēna, Latvijas Radio galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste, tālr.: 26104145, e-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv.
Ginta Martini, Latvijas Televīzijas satura komunikācijas vadītāja, tālr.: 28622680, e-pasts: ginta.martini@ltv.lv.