Sestdiena, 2024. gada 27. aprīlis

Vārda diena: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv aicina jauniešus piedalīties eksperimentālo podkāstu konkursā

 

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv līdz šī gada 23. jūnijam aicina interesentus pieteikties konkursā „30 podkāstu epizodes – eksperimentāliem formātiem”, kā rezultātā vairāki labāko ideju autoru podkāsti jau šoruden būs dzirdami plašākai auditorijai.

 

Eksperimentālo podkāstu konkursa mērķis ir atklāt jaunas idejas izglītojošu podkāstu saturā mērķauditorijai no 16 līdz 35 gadiem, no kurām vairākas labākās idejas tiks realizētas. Kā norāda Latvijas Radio podkāstu redaktors – attīstītājs Andrejs Siliņš, tad mērķis ir ne tikai izglītot auditoriju un veicināt diskusiju par sabiedrībā nozīmīgiem tematiem, bet arī atklāt jaunus talantus podkāstu veidošanā

 

“Latvijas Radio 5 - Pieci.lv līdzšinējā pieredze podkāstu veidošanā bijusi veiksmīga - Elīnas Baltskaras podkāsts “Kā ir būt” iemantoja uzticīgu klausītāju loku, bet Toma Grēviņa, Lotas Ulmanes un Lindas Samsonovas realizētie eksperimentālie podkāsti motivējuši mūs turpināt projektu un šoreiz to padarīt plašāku. Droši vien lielākā daļa podkāstu klausītāju kādu reizi ir iedomājušies, ka varētu podkāstu izveidot arī paši. Šī ir lieliska iespēja to realizēt kopā ar Latvijas Radio profesionāļiem. Meklējam interesantas, aizraujošas idejas saturam un formātiem, meklējam harizmātiskus sarunu vadītājus un talantīgus podkāstu veidotājus,” norāda Latvijas Radio podkāstu redaktors – attīstītājs Andrejs Siliņš.

 

Piedalīties konkursā un izmantot šo iespēju aicina Latvijas Radio 5 – Pieci.lv radošais direktors un ētera personība Toms Grēviņš: “Latvijas Radio visos laikos ir bijusi platforma visdažādākajām sarunām un podkāsts ir brīnišķīgs formāts, kurā šīs sarunas kļūst specifiskākas un dārgā ētera laika neierobežotas. Manuprāt, lieliska podkāsta formula ir precīzi nodefinēta tēma un vadītāja spēja tajā ieraudzīt ko tādu, par ko pirmajā mirklī neviens neaizdomājas”.

 

Konkursu izturējušajiem podkāstu veidotājiem par katras sērijas izveidošanu ir paredzēta arī atlīdzība. Ar eksperimentālo podkāstu konkursa nolikumu un pieteikšanās kārtību ir iespējams iepazīties šeit: https://ej.uz/Nolikums-2023

 

Par Latvijas Radio podkāstiem

 

Latvijas Radio podkāstu straumēšanas vietnēs piedāvā vairāk nekā 160 dažādus raidījumus, kas pielāgoti raidierakstu formātam. Tāpat pieejami vairāki oriģinālpodkāsti, kas primāri veidoti digitālajai audio videi: „Runājam par skriešanu ar Tomu Grēviņu”, podkāsts jauniešiem „5 zem 25”, sarunas ar sabiedrībā zinamiem cilvēkiem par ceļu pretī panākumiem „Veiksme neveiksmē”, raidieraksts par karu Ukrainā „Drošinātājs” un „Предохранитель” krievu valodā, sarunas jauniešiem par dzīves jēgu “Kā ir būt”,  mentālajai veselībai veltītais podkāsts “Vai tas ir normāli?”, podkāsts par podkāstiem Latvijā “Raidnīca”, sarunas par emocionālo un garīgo veselību caur mākslinieku pieredzes stāstiem “Mākslinieks pie mikrofona”, latgaliešu literatūrai veltītais podkāsts “Puslopys”, audio stāstu krājums “100 deči Latvijai”, kā arī pirmais dokumentālās žurnālistikas podkāsts Latvijā „Dokumentārijs”. Tāpat Latvijas Radio 4 – Doma laukums piedāvā visaptverošu saturu krievu valodā, tostarp podkāstos lielu popularitāti iemantojušo bērnu literatūras podkāstu “В гостях у книжки” un zinātnei veltīto “Природа вещей”. Ik mēnesi Latvijas Radio paplašina piedāvātā satura apjomu podkāstu straumēšanas vietnēs.

 

Papildu informācijai:

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv