Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Par Latvijas Radio Ziņu dienesta galveno redaktoru kļūst Kārlis Dagilis

No ceturtdienas, 1. oktobra, Latvijas Radio Ziņu dienesta galveno redaktora amatu ieņems pieredzējušais žurnālists, mediju pasniedzējs un pētnieks Kārlis Dagilis, kurš pirms divdesmit gadiem savas profesionālās gaitas uzsāka Latvijas Radio jauniešu redakcijā „Radiobumba” un kopš tā laika turpinājis darboties mediju vidē. K. Dagilis strādājis pie jauniešu auditorijas satura attīstības un jauniešu multimediālās platformas Latvijas Radio 5 – Pieci.lv izveides, producējis un vadījis ziņu un informatīvi analītiskos raidījumus gan sabiedriskajos medijos, gan komercmedijā. Šobrīd pasniedz žurnālistiku Latvijas Universitātē un Vidzemes Augstskolā, kā arī asistē Merilendas Universitātes (ASV) kursu pasniegšanā par medijpratības, preses brīvības, viltus ziņu un dezinformācijas tematikām.

K. Dagilis ieguvis maģistra grādu komunikācijas zinātnē Latvijas Universitātē un turpina doktorantūras studijas gan Latvijā, gan ASV (Merilendas Universitāte), papildinot zināšanas par mediju ētiku, vārda brīvību, datu žurnālistiku u.c.

“Uz radio lomu ziņu plūsmā ir jāraugās drosmīgi – vienlaicīgi saglabājot objektīvu, faktos un daudzpusīgos viedokļos balstītu notikumu atspoguļojumu un problēmu izgaismojumu, reizē atrodot unikālos veidus, kā padarīt sabiedriskos, starptautiskos un politiskos notikumus vieglāk izprotamus,” par jaunajiem izaicinājumiem stāsta K. Dagilis, vienlaikus atklājot, ka „Mūsu ģimenē klausīties Latvijas Radio ziņas ir sena tradīcija. Viena no manām bērnības atmiņām ir kopīgā brokastošana, tomātmaizītes, kakao krūze un turpat pie ēdamgalda ieslēgtais radioaparāts Abava. Radioaparāti ir mainījušies, kakao vietā nākusi kafija, bet radio klausīšanas tradīcija no rītiem ir saglabājusies”.

Jau ziņots, ka līdzšinējā Ziņu dienesta galvenā redaktore Laure Dreimaine amatu atstāja ģimenes iemeslu dēļ. Uz vakanto amatu meklēti pretendenti konkursa kārtībā. Pēdējā atlases kārtā no pieciem spēcīgiem kandidātiem par labāko atzīts Kārlis Dagilis.

EBU pētījums “Trast in media 2020” liecina, ka radio ir uzticamākais medijs 73% Eiropas valstu, tostarp Latvijā. Latvijas Radio Ziņu dienesta gatavotie ziņu izlaidumi skan visos Latvijas Radio kanālos – Latvijas radio 1, Latvijas Radio 2, Latvijas radio 3 - Klasika, Latvijas Radio 4 – Doma laukums, kā arī jauniešu multimediālajā platformā pieci.lv, sasniedz visplašāko auditoriju Latvijas mediju telpā. Kantar TNS dati liecina, ka Latvijas Radio ir lielākā radio staciju klausīšanās laika daļa – 35,4%, ik nedēļu sasniedzot vairāk nekā 770 tūkstošus klausītāju. Tāpat Ziņu dienesta gatavotā informācija plaši pieejama sabiedrisko mediju portālā lsm.lv ar vairāk nekā pusmiljonu lasītāju.

Papildu informācijai:

Kaspars Zalāns

Latvijas Radio

Komunikācijas un multimediju daļas

sabiedrisko attiecību speciālists

Tālr.: 20037868

E-pasts: kaspars.zalans@latvijasradio.lv