Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Sākas labdarības maratona “Dod pieci!” labdarības izsoles

 

Sabiedrisko mediju labdarības maratona “Dod pieci!” ietvaros sākušās labdarības izsoles, kurās tiks piedāvātas unikālas lietas, kas pieder Latvijā un pasaulē zināmiem cilvēkiem, kā arī dažādi piedzīvojumi un notikumi, ko nekur citur nevar iegādāties. Labdarības izsolēs iegūtie līdzekļi tiks ziedoti šī gada “Dod pieci!” tēmai – ukraiņu bēgļu bērnu atbalstam Latvijā. Pagājušā gadā “Dod pieci!” labdarības izsolēs tika savākta līdz šim lielākā summa – teju 25 000 eiro.

 

Piedzīvojumi kopā ar ētera personībām

““Dod pieci!” izsoles ir vēl viens brīnišķīgs veids, kā atbalstīt labdarības maratona mērķi, tajā pašā laikā iegūstot kaut ko arī sev. Varam novērot, ka ar katru gadu šīs izsoles kļūst iespaidīgākas, un tajās ir iespēja tikt pie kaut kā tik tiešām īpaša un nepieejama nekur citur. Paldies ikvienam, kas piedāvā savus unikālos piedzīvojumus, lietas un notikumus. Arī pati šogad esmu parūpējusies par īpašu piedāvājumu “Dod pieci!” izsolei – iespēju kādam kopā ar mani kāpt uz skatuves manā pavasara koncertā un kopā izpildīt dziesmu. Būs jautri, es apsolu!” norāda Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ētera personība Marta Grigale, kura šogad būs arī viena no stikla studijas DJ.

Arī šogad „Dod pieci!” izsolēs varēs tikt pie kopīgiem piedzīvojumiem ar Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ētera personībām. Kā katru gadu, varēs tikt gan pie unikālas iespējas uzstāties stikla studijā Doma laukumā, gan piedalīties austeru atvēršanas meistarklasē ar Lindu Samsonovu un ēdienu pazinēju Renāru Purmali, bet ekstrēmāku izjūtu cienītājiem patiks lēciens ar izpletni Klaipēdā kopā ar Magnusu Eriņu. Arī LTV kolēģi parūpējušies par aizraujošām aktivitātēm, piedāvājot piedzīvojumu dienu kopā ar raidījumu “Bardaks bēniņos”, gan iespēju vadīt „Sporta Studijas Aizkulises” podkāstu kopā ar Dāvidu Ernštreitu.

 

Iespēja tikt pie unikālām lietām un notikumiem

Kā katru gadu, izsoļu saraksts pastāvīgi tiek papildināts un dalībniekus sagaida arī dažādi pārsteigumi. Jau pirmajās labdarības izsoles dienās vairāksolīšanā var tikt pie dažādām unikālām lietām, tostarp iespēju pavadīt nakti lielveikalā IKEA. Tāpat izsoļu rezultātā ir iespēja ierunāt pasaku Latvijas Radio „Radioteātrī”, kā arī pārsteigt sevi un vēl piecas ukraiņu ģimenes ar ēdiena piegādes servisa „Wolt” pārsteiguma grozu. Kino cienītājiem ir iespēja tikt pie privāta filmas „Janvāris” seansa kinoteātrī „Splendid Palace” ar filmas radošo komandu. Sporta līdzjutēji labdarības izsolēs varēs iegūt futbola kluba Mančestras „United” oriģinālo kreklu ar Anglijas futbola izlases spēlētāja Markusa Rešforda parakstu. Tāpat lielisks ieguvums būs olimpisko čempionu 3x3 basketbolā izaicinājums uzspēlēt kopīgā treniņā. Tiem, kas vēlas apvienot sportisko ar muzikālo, patiks iespēja tikt pie atpūtas izklaides un futbola hallē Playoff Arena ar grupas „Sudden Lights” mini koncertu. Asu emociju piekritējiem rallijbraucējs Mārtiņš Sesks piedāvā ķiveri un fanu kreklu ar autogrāfu.

 

Īpašs jaunums – repa izsoles

Šī gada labdarības izsolēs īpašs jaunums būs repa izsoles, kurās Latvijas reperi piedāvās dažādus ekskluzīvus artefaktus, tai skaitā Gustavo pirmā singla „Jau-tā-jums” panta oriģinālteksta reprodukciju.

“Šī gada pavasarī Latvijas hiphopa mākslinieki jau vienreiz apvienojās, lai atbalstītu Ukrainas iedzīvotājus, rīkojot labdarības koncertu. Tam sekoja arī labdarības repa izsole, kur Ukrainas atbalstam izdevās saziedot ap 10 000 eiro. Labdarības maratons “Dod pieci!” ir īstā vieta, kur šo iniciatīvu atkārtot. Pārsteigumi un dažādi ekskluzīvi latviešu hiphopa artefakti no Latvijas reperiem nu gaida savus jaunos īpašniekus,” norāda  repa izsoles iniciators Arturs Skutelis.

Pagājušā gadā labdarības maratona “Dod pieci!” izsolē vislielāko popularitāti guva vienīgais grāmatas “DAILEI 100” eksemplārs ar teātra aktieru un mākslinieku autogrāfiem, kas tika izsolīts par 2999 eiro lielu ziedojumu. Par otru vērtīgāko izsoli kļuva „Baltā Kalna mērce ar Elīnu Baltskaru un Mārtiņu Zvīdriņu” ar 2897 eiro ziedojumu. Savukārt, trešā vērtīgākā izsole ar 2100 eiro lielu ziedojumu bija iespēja uzstāties Stikla studijā!

Izsoli rīko Ziedot.lv sadarbībā ar „Pērkam Kopā”, tā pieejama labdarības maratona mājaslapā www.dodpieci.lv. Visi ieņēmumi no labdarības izsoles nonāks Ārkārtas palīdzības fondā, lai sniegtu tiešu palīdzību ukraiņu bēgļu bērnu pamatvajadzību nodrošināšanai Latvijā.

 

Izsoles norise

Lai piedalītos izsolēs, jāreģistrējas „Dod pieci!” labdarības maratona izsoļu lapā izsole.dodpieci.lv, veicot vienreizēju ziedojumu EUR 5 vērtībā, kas automātiski nonāk ziedot.lv rīcībā un tiek pieskaitīts „Dod pieci!” maratona ziedojumiem. Izvēloties konkrētu izsoli, ikviens var piedāvāt savu likmi ar minimālo augšupejošo soli EUR 1. Brīdī, kad piedāvātā likme tiek pārsolīta, tās iesniedzējs saņem e-pastu. Izsole noslēdzas mājaslapā norādītajā termiņā. Ja 5 minūtes pirms noteiktās izsoles termiņa beigām tiek piedāvāta jauna likme, izsole tiek pagarināta vēl par 5 minūtēm. Ja 24 stundu laikā pēc izsoles beigām izsolītais priekšmets vai pakalpojums netiek izpirkts, to var iegūt nākamās lielākās likmes solītājs. Vairāk par izsoles noteikumiem šeit: https://izsole.dodpieci.lv/noteikumi/

 

Ziedošanas iespējas labdarības maratonam „Dod pieci!”:

 

  • Jau no 1. decembra ikviens var ziedot līdzekļus apmaiņā pret mīļākās dziesmas atskaņošanu Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ēterā. “Dod pieci!” labdarības maratona laikā no 16. līdz 22.decembrim radio skanēs tikai par ziedojumiem izvēlētās dziesmas. Ziedojumus, sākot no 5 eiro, var veikt mājaslapā www.dodpieci.lv.
  • Šogad pirmo reizi “Dod pieci!” vēsturē notiks arī īpašs labdarības koncerts 17. decembrī no plkst. 21.10 līdz 23.00 Latgales vēstniecībā GORS. Pasākums apmeklētājiem ir pieejams par ziedojumu vismaz 5 eiro apmērā dodpieci.lv mājaslapā, aktivizējot papildu funkciju – ziedojums pret koncerta apmeklējumu (līdzīgi kā ziedojums pret dziesmu).
  • No 1. decembra skaidras un bezskaidras naudas ziedojumi tiks pieņemti arī „Circle K” degvielas uzpildes stacijās visā Latvijā. Šogad „Circle K” apsolījis dubultot tos ziedojumus, kas saņemti viņu degvielas uzpildes stacijās.
  • No 16. līdz 22. decembrim skaidras un bezskaidras naudas ziedojumus būs iespējams veikt arī labdarības maratona stikla studijā Vecrīgā, Doma laukumā.

 

Šogad sabiedriskie mediji solidarizējas ar ukraiņu tautu

Jau ziņots, ka sabiedrisko mediju labdarības maratons “Dod pieci!” jau devīto gadu notiks īsi pirms Ziemassvētkiem, no 16. līdz 22. decembrim, sešarpus diennaktis jeb 158 stundas raidot no īpašas stikla studijas pilsētvidē, Doma laukumā, Rīgā.

“Dod pieci!” organizē Latvijas Radio sadarbībā ar Latvijas Televīziju un sabiedrisko mediju portālu LSM.lv. Projekta partneris ir labdarības organizācija Ziedot.lv. Labdarības maratona norises partneri ir Luminor banka un Circle K Latvia, komunikācijas kampaņu veido reklāmas aģentūra Havas Creative. Savu atbalstu labdarības maratona “Dod pieci!” norisē sniedz arī vairāk nekā 20 uzņēmumi.

 

Papildu informācija:

Liene Pālēna

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Latvijas Radio

Tālr.: +371 26104145

Doma laukums 8, Rīga, LV-1505

www.latvijasradio.lv