Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio Pētnieciskās žurnālistikas daļu vadīs Ģederts Ģelzis

Informācija medijiem

01.11.2022.

Latvijas Radio Pētnieciskās žurnālistikas daļu vadīs Ģederts Ģelzis

No 1. novembra par Latvijas Radio Pētnieciskās žurnālistikas daļas vadītāju kļūst līdzšinējais Pētnieciskās žurnālistikas daļas vecākais redaktors Ģederts Ģelzis. Viņa kandidatūra apstiprināta iekšējā konkursā. Līdzšinējais Latvijas Radio Pētnieciskās žurnālistikas daļas vadītājs Filips Lastovskis atstājis amatu pēc paša vēlēšanās.

Latvijas Radio galvenā redaktore Anita Brauna norāda, ka pētnieciskā žurnālistika Latvijas Radio ir un būs viena no prioritātēm. „Ģedertam ir liela pieredze gan Latvijas, gan ārvalstu medijos, viņš lieliski pārzina un jūt radio formātus, līdz ar to ir visi priekšnoteikumi, lai noturētu iepriekšējos gados Latvijas Radio sasniegto augsto latiņu pētnieciskās žurnālistikas jomā,” stāsta Anita Brauna.

 

Ģederta Ģelža pienākumi primāri saistīsies ar pētnieciskā raidījuma “Atvērtie faili” komandu. „Es turpināšu mūsu nodaļas iesāktos darbus, kā arī pildīt tās galveno uzdevumu – piedāvāt radio klausītājiem un sabiedrisko mediju lietotājiem kvalitatīvu un neatkarīgu analītisko un pētniecisko žurnālistiku. Mums ir spēcīga un pieredzējusi žurnālistu komanda. Kopīgiem spēkiem mēs strādāsim, lai attīstītu ne tikai vietējā, bet arī starptautiskā mēroga pētniecību par tematiem, kas ir svarīgi Latvijas sabiedrībai,” tā Latvijas Radio Pētnieciskās žurnālistikas daļas vadītājs Ģederts Ģelzis.

 

Ģedertam Ģelzim ir ilggadēja pieredze žurnālistikā – bijis gan TV3 raidījuma „Nekā personīga” žurnālists, gan arī ilgstoši strādājis starptautiskajā ziņu aģentūrā “Thomson Reuters” par Latvijas korespondentu. Viņš arī daudzu gadu garumā ir veidojis radio reportāžas Vācijas raidsabiedrībai “Deutsche Welle” un ir bijis gan pētnieks, gan arī producenta palīgs daudziem citiem starptautiskajiem rietumvalstu masu medijiem, tostarp BBC. Rīgas Stradiņa universitātē ieguvis bakalaura grādu sabiedriskajās attiecībās, savukārt Londonas Universitātē humanitāro zinību maģistra grādu. Papildu izglītību guvis arī dažādos starptautiska mēroga žurnālistikas kursos. 2008. gadā Ģederts Ģelzis saņēmis apbalvojumu Latvijas Žurnālistu savienības konkursā „Žurnālistikas cerība 2008” kā labākais jaunais TV žurnālists.

 

Par Latvijas Radio Pētnieciskās žurnālistikas daļu

Latvijas Radio Pētnieciskās žurnālistikas daļa darbojas kā starpkanālu koordinācijas platforma, iesaistot Latvijas Radio kanālu žurnālistu resursus un nostiprinot sistemātisku pieeju pētniecības plānošanai, apmācībai un starptautiskās sadarbības pasākumiem.

Pētniecisko raidījumu “Atvērtie faili” lineārajā apraidē klausās aptuveni 66 tūkstoši klausītāju nedēļā (Kantar TNS dati: 2021. gada decembris – 2022. gada maijs). Arī populārākajās podkāstu straumēšanas platformās (Spotify, Apple, Google play) raidījums „Atvērtie faili” ik nedēļu sasniedz tūkstošiem klausījumu. Raidījumu „Atvērtie faili” iespējams klausīties arī Latvijas Radio mobilajā lietotnē.

 

 

Papildu informācijai:

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: +371 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv