Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Pieejama jauna Latvijas Radio mobilā lietotne

 

Lai nodrošinātu ērtu un mediju patēriņa paradumiem atbilstošu satura pieejamību, Latvijas Radio izstrādājis jaunu mobilo lietotni, vienuviet piedāvājot visu sabiedriskā radio saturu: ziņas, podkāstus, mūziku un izklaidi gan tiešsaistē, gan pēc pieprasījuma. Lietotne pieejama latviešu un krievu valodās. Līdz ar jaunās lietotnes publicēšanu, iepriekš izstrādātās lietotnes Pieci.lv un Latvijas Radio 2 vairs netiks uzturētas.

„Pēdējā laika notikumi pasaulē vēl vairāk rada vēlmi atrasties nemitīgā informācijas apritē, un mums kā sabiedriskajam medijam ir īpaši svarīgi nodrošināt klausītājiem pārbaudītu un uzticamu informāciju. Izstrādājot Latvijas Radio mobilo lietotni, mums bija svarīgi, lai tā būtu maksimāli ērta, kā arī nodrošinātu veiksmīgu informatīvā un izklaides satura pieejamību,” tā Una Klapkalne, Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja.

Latvijas Radio lietotnē iespējams tiešraidē klausīties sešus Latvijas Radio kanālus – informatīvi analītisko programmu latviešu valodā „Latvijas Radio 1”, latviešu populārās mūzikas programmu ar dziesmām dzimtajā valodā „Latvijas Radio 2”, vienīgo klasiskās mūzikas un kultūras raidstaciju Latvijā „Latvijas Radio 3 – Klasika”, informatīvi analītisku, izglītojošu programmu krievu un citās Latvijā dzīvojošu mazākumtautību valodās „Latvijas Radio 4 – Doma laukums”, jauniešu satura multimediālo platformu „Latvijas Radio 5 – Pieci.lv”, kā arī Latvijas Universitātes studentu radio „Latvijas Radio 6 – NABA” retranslāciju. Tāpat lietotnes lietotājiem būs iespēja klausīties tematisku mūziku vairākos pop-up interneta kanālos, piemēram, „Maestro radio” – Raimonda Paula klasika, „Pieci latgalieši” – dziesmas latgaliešu valodā, “Ukrainas mūzika” – Mēs esam kopā! u.c.

Vēl lietotnē sev ērtā laikā var klausīties jaunākos ziņu apskatus, atrast raidījumus pēc sev interesējošām tēmām, kā arī ērti piekļūt raidījumu ierakstiem pēc to izskanēšanas ēterā. Lietotnē iekļauts arī oriģinālsaturs, kas neskan Latvijas Radio ēterā. Funkcionalitāte ļauj lietotājam veidot sev pielāgotu epizožu atskaņošanas sarakstu, lejuplādēt raidījumu epizodes, lai klausītos tās bez interneta savienojuma, saņemt paziņojumus par sev interesējošo raidījumu jaunākajām epizodēm, kā arī saņemt redakcionālos ieteikumus.

„Latvijas Radio diendienā rada tiešām iespaidīgu oriģinālsatura apjomu – ap 200 dažādu raidījumu visdažādākajās tematikās, un man ir liels gandarījums, ka tagad tas pieejams ērtā, mūsdienīgā formātā. Lietotnes funkcionalitātē esam iekļāvuši redakcionālos ieteikumus, kas klausītājiem palīdzēs nepalaist garām īpaši vērtīgo no milzīgā satura klāsta,” stāsta Latvijas Radio Multimediju satura galvenā redaktore Agnese Bindere.

Latvijas Radio lietotni var bez maksas lejuplādēt vietnēs „App Store” vai „Google Play”. Šobrīd tā pieejama viedtālruņu lietotājiem.

Lietotni izstrādāja IT sistēmu un digitālo risinājumu izstrādātājs SIA „Efumo”, savukārt dizaina izstrādē līdzdarbojās digitālā aģentūra „Bright”.

 

Par Latvijas Radio

 

Latvijas Radio kanālu grupa ar 35,42% radio klausīšanās laika daļu joprojām saglabā tirgus līdera pozīciju Latvijā, liecina Kantar TNS jaunākie auditorijas dati par periodu no 2021. gada septembra līdz 2022. gada februārim. Latvijas Radio programmas klausās aptuveni 771 tūkstotis Latvijas iedzīvotāju nedēļā.

Strauji aug arī Latvijas Radio satura patēriņš digitālajā vidē. Latvijas Radio kā mūsdienīgs medijs līdztekus klasiskajiem radioviļņiem plaši darbojas un strauji attīstās arī digitālajā vidē – sociālajos tīklos, podkāstos u.c. Kopš 2020. gada oktobra podkāstu klausījumu skaits vietnēs („Spotify”, „AppleMusic” un „Google podcasts”) pieaudzis no 47 tūkstošiem klausījumu mēnesī līdz 307 tūkstošiem klausījumu mēnesī 2022. gada martā.

 

 

Papildu informācijai:

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv