Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Jauns raidījumu cikls „Radioteātrī” – „Teātra garša”

Jau 1. decembrī plkst. 22.05 Latvijas Radio „Radioteātrī” gaidāms pirmatskaņojums – jauns raidījumu cikls „Teātra garša”. Sākot no 1. decembra, divas reizes mēnesī astoņos raidījumos tiksimies ar dažādu paaudžu teātra cilvēkiem. Pirmajā raidījumā 1. decembrī plkst. 22.05 gaidāma saruna ar aktieriem Ausmu Kantāni un Gerdu Lapošku.

Latvijas Teātra darbinieku savienība turpina pērn aizsākto projektu “Teātra Atlanti cauri laikiem”, bet šogad jau ar nosaukumu “Teātra garša”. 

„Šis projekts veido nosacītu tiltu starp teātra paaudzēm, kurām savstarpējā saikne ir zudusi laika straujā ritējuma dēļ. Lielākā daļa vecmeistaru teātros vairs nestrādā, bet daļa jauno skatuves mākslinieku par viņiem neko nezina. “Teātra garša” dod iespēju šīm paaudzēm satikties, sarunāties, mācīties, iedvesmoties vienam no otra, apmainīties domām par kopīgo mīlestību pret teātra mākslu un pasaules redzējumu. Savukārt, klausītājiem šīs sarunas dod iespēju mēģināt sajust, kas tad īsti ir teātra garša, jo, sarunājoties dažādām teātra paaudzēm, izgaismojas lietas, par kurām intervijās nemaz netiek jautāts,” tā aktrise Madara Melne-Tomsone.

Pērn Latvijas Teātra darbinieku savienība aizsāka šo projektu ciešā sasaistē ar Spēlmaņu nakti, proti, jauno paaudzi sarunās pārstāvēja kategorijas “Gada jaunais skatuves mākslinieks” nominanti. Šogad uzsvars tiek likts uz nevalstisko un reģionus pārstāvošo teātru mākslinieku piedalīšanos sarunās.

Sarunas organizēja un veidoja aktrise Madara Melne-Tomsone un aktieris Gundars Āboliņš.

Raidījums tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un alus darītavas „Valmiermuiža” atbalstu.

 

Publicitātes foto: https://failiem.lv/u/rp628xfjx

Pie katras bildes ir minēts arī autora vārds.

 

 

Papildu informācijai:

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv