Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Notiks dārza svētki, atzīmējot Latvijas Radio 5 - Pieci.lv jubileju

Svinot Latvijas Radio 5 - Pieci.lv astoto jubileju, 23. jūlijā no plkst. 13.00 līdz 23.00 notiks dārza svētki, kuru laikā no „Hanzas Perona” noritēs tiešraide ar mūziķu rolanda če, Aivo Oskas, Elizabetes Gailes, Kato, AnnaKrista, „Citi Zēni”, un „Sudden Lights” uzstāšanos. Dienas garumā būs klausāmas arī aktuālas sarunas par dārzu un augu nozīmi pilsētvidē. Dārza svētkus varēs apmeklēt klausītāji ar sadarbspējīgu digitālo Covid-19 vakcinācijas vai izslimošanas sertifikātu, uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Koncertu tiešraides būs redzamas Latvijas Radio 5 - Pieci.lv Facebook lapā.

Dārza svētku laikā noritēs interesantas sarunas par aktuālu tēmu - augu vietu pilsētā kā būtisku aspektu pilsētnieku dzīves kvalitātes uzlabošanā un bioloģiskās daudzveidības saglabāšanā. Būs dzirdamas arī  intervijas ar ekspertiem un praktiķiem, lai noskaidrotu, kā palīdzēt pilsētai kļūt zaļākai un, kā veiksmīgi apzaļumot savu privāto telpu. Jubilejā radio kolektīvs kopā ar mūziķiem izveidos arī Latvijas Radio 5 - Pieci.lv pārvietojamo dobi, lai savas raidīšanas sākumpunktu – Rīgu - padarītu zaļāku. 

Latvijas Radio 5 - Pieci.lv radošais direktors Toms Grēviņš teica: „Latvijas Radio 5 - Pieci.lv dārza svētkos būs lieliska iespēja vienā vakarā dzirdēt Latvijas popmūzikas šī brīža labākos jaunos censoņus. Katrs no viņiem būs kā jubilejas tortes gabals - tos nobaudīt aicinām visus mūsu klausītājus!”

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv jubilejas atzīmēšana ir tradīcija, kuras laikā radiostacija raida aktuālāko mūziku un skar dažādas kultūras, mākslas, ekoloģijas u.c. tēmas.

Latvijas Radio 5 - Pieci.lv ir saturiski plašākā un daudzveidīgākā jauniešu multimediālā platforma Latvijā. Tās programmā ir mūzikas, tehnoloģiju, sporta, dzīvesstila, datorspēļu, veselības, mākslas u.c. aktualitātes auditorijai vecumā no 16 līdz 34 gadiem. Regulāri tiek veidoti astoņi podkāsti (Radio rings, Pieci skatās, Rītdiena īsumā, Pieci rīti, Piecas garšas, Kā ir būt, Cita domnīca, Profesiju skatlogs), kā arī īpašs video saturs dažādās platformās (Pieci.lv vlogs, Piecas kartes, Atkod valsti, Kā ir būt:TALKA u.c.). Ik gadu viens no lielākajiem notikumiem ir labdarības maratons „Dod pieci!”, ko radiostacija rīko kopā ar pārējiem sabiedriskajiem medijiem.

Par Latvijas Radio

Latvijas Radio ir sabiedriskais medijs Latvijā, kas raida kopš 1925. gada 1. novembra un ir vecākais radio Baltijas valstīs. Šobrīd tas saglabā līdera pozīciju sasniegtās auditorijas ziņā ne vien Latvijas radiostaciju, bet arī Baltijas valstu sabiedrisko radio vidū.

Latvijas Radio ir stabils tirgus līderis Latvijas raidstaciju segmentā, kā arī Baltijas valstu sabiedrisko radio vidū. Kopējā tirgus daļa ir 38,9% un sasniegtā auditorija 761 tūkstoši klausītāju nedēļā jeb 40% no Latvijas iedzīvotājiem. Visklausītākais radio Latvijā ir latviešu populārās mūzikas raidstacija “Latvijas Radio 2”, kuru klausās vairāk nekā 447 tūkstoši klausītāju nedēļā. “Latvijas Radio 1” ik nedēļu sasniedz ap 317 tūkstošiem klausītāju un ir trešais klausītākais radiokanāls Latvijā.

Latvijas Radio veido piecas programmas: Latvijas Radio 1 (trešais klausītākais kanāls Latvijā), Latvijas Radio 2 (visklausītākā radio stacija Latvijā), Latvijas Radio 3 – Klasika (vienīgais klasiskās mūzikas kanāls Latvijā), Latvijas Radio 4 – Doma laukums (kanāls mazākumtautību valodās), jauniešu multimediālā platforma Latvijas Radio 5 – Pieci.lv, kā arī dažādās mūzikas kanāla Latvijas Radio 6 – NABA retranslācija.

Latvijas Radio darbojas unikāla Skaņu ierakstu studija – vienīgā Baltijā, kas augstā kvalitātē veic liela dalībnieku sastāva muzikālos ierakstus. Fonotēkā uzkrāts ap pusmiljonu ieskaņojumu, kas ir vērtīgs vēsturisks un kultūras mantojums.

 

Pielikumā: publicitātes foto

 

Papildu informācija:

Daiga Konošonoka

Latvijas Radio

Komunikācijas un multimediju daļas

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28313163

E-pasts: daiga.konosonoka@latvijasradio.lv