Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Tiešraidē no Latvijas Radio 1. studijas koncertēs Ilona Bagele un Samsons Izjumovs

Piektdien, 5. jūnijā, plkst. 18:05, atzīmējot Daugavpils pilsētas 745. gadadienu, Latvijas Radio 4 – Doma laukums un Daugavpils pilsētas domes Facebook kontu tiešraidēs, kā arī sabiedrisko mediju portālā rus.lsm.lv, ikviens aicināts baudīt koncertprogrammu "Ilona Bagele. Samsons Izjumovs. Krievu romances", kurā mākslinieki sveiks dzimto pilsētu. Latvijas Radio 4 ēterā koncerts skanēs nedēļas izskaņā – svētdien, 7. jūnijā, plkst. 20:05.

„Pagājušajā gadā Daugavpils dzimšanas dienu svinējām, raidot īpašu programmu no krāšņajiem pilsētas svētkiem – tās ir siltas un gaišas atmiņas. Bijām plānojuši doties ciemos arī šovasar, bet „jaunais normālais” ir ieviesis savas korekcijas. Tomēr mēs labprāt turpinām aizsākto un ar lielu prieku svinēsim Daugavpils dzimšanas dienu kopā ar klausītajiem un visiem pilsētas iedzīvotājiem. Šoreiz attālināti – ar programmu no Rīgas, bet tik pat sirsnīgi!” saka Latvijas radio 4 – Doma laukums vadītāja Ilona Madesova.

Koncertā piedalīsies daugavpilieši, Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) operdziedātāji Ilona Bagele un Samsons Izjumovs, sveicot savu dzimto pilsētu ar populārām un klausītāju iemīļotām 19. un 20. gadsimta krievu komponistu romancēm un dziesmām. Programmā skanēs "Miglains rīts", "Jau noziedējušas krizantēmas", leģendārā kompozīcija "Es tevi nekad neaizmirsīšu" no rokoperas „Junona un Avoss”, kā arī daudzas citas dziesmas komponistu Kārļa Lāča un Andreja Puškareva aranžijās. Svētku koncertu vadīs Latvijas Radio 4 ētera personība Ilona Jahimoviča.

Klausītāju tūkstoši Latvijā un ārpus tās robežām ar sajūsmu un ovācijām ir novērtējuši mecosoprāna Ilonas Bageles spēju būt vienlīdz izcilai operas un džeza, populārās un kamermūzikas žanru interpretei. Arī izcilais solists Samsons Izjumovs savā repertuārā, līdztekus spilgtām operas lomām, pievērsies kamermūzikai. Mākslinieka izpildījuma manierei raksturīgs cēlums un emocionāli izjusts dziedājums. Viņa balss tembrs valdzina ar siltu un samtainu skanējumu.

Koncertprogrammu veido LNOB solisti Ilona Bagele un Samsons Izjumovs kopā ar LNOB mūziķu apvienību Ilzes Ozoliņas vadībā, kurā spēlē Ilze Ozoliņa (klavieres), Svetlana Okuņa (vijole), Inga Ozola (čells), Inita Āboliņa (akordeons), Mareks Auziņš (kontrabass) un Vladimirs Kudrins (ģitāra).

Koncerts Latvijas Radio 1. studijā notiek ar Daugavpils pilsētas atbalstu.

Latvijas Radio 4 – Doma laukums ieņem stabilu pozīciju klausītāko mazākumtautību valodās raidošo radio staciju vidū. Kantar TNS 2019. gada ziemas-pavasara dati liecina, ka Latvijas Radio 4 nedēļā sasniedz vairāk nekā 146 tūkstošus klausītāju.

 

Indra Zomerovska

Latvijas Radio

Komunikācijas un multimediju daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv