Otrdiena, 2024. gada 16. aprīlis

Vārda diena: Mintauts, Alfs, Bernadeta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Paplašina Latvijas Radio 1 pētniecības saturu un atgriezenisko saikni ar klausītājiem

Stiprinot informatīvi analītiskā kanāla Latvijas Radio 1 saturu, no nākamās nedēļas sabiedriskā radio ēterā skanēs jauns iknedēļas pētnieciskais raidījums „Atvērtie faili”, pirmajā epizodē pētot Covid-19 pandēmijas apstādinātā airBaltic krīzi. Tāpat izmaiņas piedzīvos klausītāju iecienītais raidījums “Kā labāk dzīvot?” – pielāgojoties sabiedrisko mediju misijai, kur līdztekus informēšanai, izglītošanai un izklaidei ārkārtējās situācijas dēļ pievienojusies sabiedrības atbalsta komponente, ik dienu pusstunda tiks veltīta rubrikai “Pastāsti...”, kuras ietvaros profesionāli psihoterapeiti uzklausīs klausītāju zvanus un līdzdalīs izjūtas, trauksmi un pārdzīvoto koronavīrusa pandēmijas laikā.

Pētniecība, analītika un risinājumi „Atvērtajos failos”

Ceturtdienās, no 2. aprīļa, plkst. 12:30 Latvijas Radio 1 ēterā skanēs jauns pētnieciskais raidījums „Atvērtie faili”, kurā ik nedēļu tiks atklāti, pētīti un skaidroti sabiedrībā aktuāli notikumi un procesi, vairojot Latvijas iedzīvotāju izpratni par tiem, kā arī piedāvājot konstruktīvus risinājumus iezīmētajām problēmām.

“Mēs atšķirsimies no citiem analītiskajiem raidījumiem. Mūsu raidījumi iecerēti kā analītiski dokumentāli audiostāsti - šis žanrs Latvijas mediju vidē pašlaik īsti nepastāv, bet citviet pasaulē audio formātā piedzīvo īstu renesansi un piedāvā ļoti kvalitatīvu žurnālistiku,” stāsta  Latvijas Radio Pētnieciskās žurnālistikas nodaļas vadītāja Anita Brauna.

Pirmo raidījumu tematu izvēlē korekcijas ieviesa COVID-19 izraisītā ārkārtējā situācija Latvijā un pasaulē. 2.aprīļa raidījumā stāsts būs par Baltijas valstu milzi airBaltic, kura darbību pandēmija gandrīz pilnībā apturēja, līdzi aizraujot veselas nozares. To, kas notiek tagad, aviācijas vēsture nav pieredzējusi. Raidījuma veidotāji analizēs airBaltic dīkstāves ietekmi uz Latvijas ekonomiku, skaidros, vai airBaltic darbību līdzšinējā mērogā būs iespējams atjaunot, sarunāsies ar uzņēmuma vadītājiem, pilotiem un stjuartiem, lai noskaidrotu kā viņi pārdzīvo šo laiku un vai airBaltic viņus nepazaudēs.

Lai gan katrā raidījumā padziļināti tiks iztirzāts viens sabiedrībai nozīmīgs temats, kopējais aptvertais tematu loks iecerēts plašs - politika, bizness, sociālo dzīve, kriminālprāvas un ne tikai. Raidījuma atkārtojumi Latvijas Radio 1 ēterā būs dzirdami tās pašas dienas plkst. 18:30 un 23:30, kā arī pieejami Latvijas Radio 1 mājas lapā, podkāstā un sabiedrisko mediju portālā lsm.lv.  Raidījumu veidos producente Anita Brauna un raidījuma vadītājas un autores Baiba Runce un Zane Mače.

Pastāsti, kā iet? - rūpēs par emocionālo veselību

Lai aktualizētu emocionālās veselības nozīmi, ārkārtējās situācijas apstākļos, no nākamās nedēļas, 30. marta, plkst. 9:30-10:00  raidījumā „Kā labāk dzīvot?” skanēs jauns cikls “Pastāsti...”, aicinot klausītājus zvanīt uz studiju un dalīties savās izjūtās, pārdomās un bažās par šī brīža krīzi. Klausītāju zvanus uzklausīs profesionāli psihoterapeiti. No 30. marta līdz 3. aprīlim ar klausītājiem sarunāsies ārste psihoterapeite Gunta Andžāne, bet no 6.-10. aprīlim ārste psihoterapeite Velga Sudraba.

Straujā notikumu attīstība un mainība, ko izraisījusi COVID- 19 izplatība pasaulē, ir būtiski mainījusi cilvēku ikdienas ritmu. Tā ir radījusi lielu nedrošības sajūtu. Cilvēki ir spiesti pieņemt jaunus darba un mācību apstākļus, sociālās distancēšanās noteikumus, dzīvot daudz noslēgtāk kā līdz šim. Lai arī saprotam, ka stingrie ierobežojumi un drošības pasākumi ir vērsti uz sabiedrības fiziskās veselības saglabāšanu, tik pat būtiski esošajos apstākļos ir rūpēties par savu un līdzcilvēku emocionālo veselību.

„Kā labāk dzīvot?” studiju klausītāji varēs sazvanīt, izmantojot tālruņus: 67222888 un 67225599.

__________________________

Kantar TNS pētījumu dati liecina, ka Latvijas Radio 1 ik nedēļu sasniedz 362 000 Latvijas iedzīvotāju un ir trešā populārāka radiostacija Latvijā ar 9,8% tirgus daļu. Latvijas Radio 1 ir dzirdams 98% Latvijas teritorijas, ik dienas klausītajiem piedāvājot, informāciju un analīzi par Latvijas politisko, sociālo, tautsaimniecības un kultūras dzīvi, ka arī Ziņu dienesta sagatavotās ziņas un raidījumus. Latvijas Radio 1 programmas klausītākie jeb prime time laiki ir rīta cēliens no plkst. 7:00-10:00, nedēļā sasniedzot pat 147 tūkstošus lielu auditoriju, kā arī pusdienlaika zona no plkst. 12:00-14:00, kad informatīvi analītiskā kanāla saturu patērē līdz 133 tūkstošiem klausītāju.

 

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas un multimediju daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv