Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Dod Pieci! ziedojumi jau nodrošina speciālo pārtiku neārstējami slimiem cilvēkiem!

Pirmo reizi labdarības maratona Dod Pieci! vēsturē ziedotie līdzekļi tiek likti lietā vēl pirms maratona noslēguma. Kā stāsta Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta – paliatīvās aprūpes pacientu ģimenes piesakās palīdzībai un speciālā šķidrā pārtika tiek nodrošināta pēc iespējas ātri.  Šī gada ziedojumi nodrošinās pilnvērtīgu uzturu neārstējami slimajiem cilvēkiem, kuri vairs nevar paēst paši, kā arī citu paliatīvās aprūpes atbalsta terapiju.

„Pateicoties labdarības maratona Dod Pieci! ziedotājiem, jau ir uzsākta palīdzība nedziedināmi slimiem cilvēkiem. Stikla studijas darbības laikā Ziedot.lv saņēmis pirmos divdesmit palīdzības lūgumus. Līdz šim 10 cilvēki jau saņēmuši šķidro pārtiku un higiēnas preces. Bet zinot, cik liels informācijas vakuums valda šajā nozarē, ir bažas, ka liela daļa pacientu un viņu ģimenes nav informēti ne par speciālās pārtikas esamību, ne tās pieejamību, tāpēc šajā brīdī es aicinātu ikvienu palūkoties mums apkārt un nepieciešamības gadījumā sazināties ar Ziedot.lv,” aicina labdarības fonda vadītāja Rūta Dimanta.

Dod Pieci atgādina, ka pēc palīdzības var vērsties ikviens, kura ģimenē ir paliatīvās aprūpes pacients, lai saņemtu palīdzību šķidrās pārtikas iegādei, higiēnas līdzekļus, speciālā transporta vai aprūpētāja apmaksu.

Palīdzību var pieteikt www.dodpieci.lv vai sazinoties ar ziedot.lv un norādot, kāds atbalsts paliatīvās aprūpes pacientam ir nepieciešams. Informācija tek nosūtīta Ziedot.lv komandai, kura sazināt ar palīdzības pieteicēju, lai pēc iespējas ātrāk nodrošinātu speciālo šķidro pārtiku vai citu atbalsta terapiju.

Jau ziņots, ka 17. decembra vakarā trīs Latvijas radio 5 – pieci.lv dīdžeji - Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Marta Grigale tika ieslēgti īpaši labdarības maratonam izveidotā stikla studijā Doma laukumā, kurā pavadīs sešas diennaktis, atskaņojot klausītāju izvēlētās dziesmas par ziedojumiem.

Labdarības maratons Dod Pieci! šogad ir veltīts neārstējami slimu cilvēku mūža nogalei, uzsverot, ka rūpes dzīves beigās ir tik pat svarīgas kā sākumā. Visi labdarības maratona saziedotie līdzekļi caur Ziedot.lv tiks novirzīti neārstējami slimu cilvēku aprūpei, rūpējoties par to, lai ikviens mūža nogalē saņemtu pienācīgu aprūpi un varētu šo pasauli pamest cieņpilni. Minimālais ziedojums 5 eiro nodrošinās vienu šķidras pārtikas ēdienreizi cilvēkiem, kuri paši vairs paēst nevar. Tāpat ziedojumi palīdzēs citiem paliatīvās aprūpes pacientu atbalsta pasākumiem – fizioterapeita palīdzībai, uztura speciālista konsultācijām, transporta pakalpojumiem u.c.

Labdarības maratons turpinās un ziedot ar dziesmu var www.dodpieci.lv vai pie stikla studijas izvietotajā ziedojumu kastītē, vai maksājot ar karti.

 

Papildu informācija:

Indra Zomerovska

Labdarības maratona Dod Pieci! komunikācijas vadītāja

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv