Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 5 - pieci.lv paplašina apraidi Limbažos un Saldū

No 1. aprīļa Latvijas Radio 5 – pieci.lv paplašina apraides tīklu Limbažu un Saldus apkaimē, nodrošinot arvien plašākam klausītāju lokam iespēju dzirdēt jauniešu auditorijai paredzēto programmu FM viļņos. Limbažos pieci.lv varēs dzirdēt FM 100,5 MHz frekvencē, savukārt Saldū FM 102,4 MHz frekvencē. Līdz ar apraides tīkla paplašināšanu Latvijas Radio 5 FM viļņos ir dzirdams 30,6 % Latvijas teritorijas, sasniedzot 73,1% valsts iedzīvotāju.

„Viens no lielākajiem izaicinājumiem ir jaunās paaudzes mediju lietošanas paradumu maiņa – jauniešu medijpratības pētījumi liecina, ka vismaz ceturtajai daļai jauniešu nav intereses par ziņām vai notikumiem Latvijā un pasaulē. Vairāk nekā trešdaļa informāciju patērē tikai internetā, tostarp, bez kritiskas pieejas informācijas avotiem. Tāpēc sabiedriskā medija uzdevums ir radīt visus priekšnoteikumus jēgpilnai auditorijas uzrunāšanai un sabalansēta satura piedāvāšanai. Pieci.lv komanda to lieliski dara - piedāvā jauniešiem atbilstošu izglītojošu informāciju un izklaidējošu saturu, ik nedēļu uzrunājot ap 156 tūkstošiem klausītāju. Ceram, ka apraides paplašināšana klausītāju lokam piepulcēs vēl vismaz pāris tūkstošus,” norāda Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne.

Savukārt pieci.lv dīdžejs Toms Grēviņš uzsver: „Mēs priecājamies par katru iespēju būt pieejamākiem savai auditorijai. Tas ir gandrīz tāpat, kā iegūt jaunus draugus – mēs aktīvi sazināmies ar saviem klausītājiem un iesaistām viņus satura veidošanā. Tagad arī Limbažu un Saldus pusē FM viļņos būs pieejama gan populārā latviešu un Latvijā radītā mūzika, gan pasaules mūzikas jaunumi, kā arī raidījumi, kuros runājam par jauniešiem būtiskajiem jautājumiem. Apzināmies, ka jaunieši radio lielākoties klausās internetā, bet esmu pārliecināts, ka pieci.lv caur FM viļņiem vieno vecākus un bērnus, piemēram, braucot auto. Viņiem ir par ko parunāt!”

Pieci.lv darba dienās modina savus klausītājus plkst. 6:00 kopā ar „Pieci rīti” komandu – Tomu Grēviņu, Inesi Pučeku un Uldi Ziediņu, plkst. 9:00 pie DJ pults stājas Artis Volfs ar „Otrajām brokastīm”, savukārt dienas programmu no plkst. 13:00 vada Marta Grigale. Darba dienas noslēgumā, kad lielākā daļa klausītāju dodas mājup, pieci.lv ēteru pārņem Magnuss Eriņš ar „Pieci brauc” programmu, savukārt vakaros no plkst. 20:00 ēterā skan jauns raidījums „Naktslokāls” kopā ar Aleksi Vilciņu un Lindu Samsonovu.

Brīvdienās dzirdamas „Uzsildītās brokastis”, labākie brīži no pieci.lv darba dienu ētera, Latgales multimediju studijas gatavotais raidījums „Pīci breinumi”. Labdarības maratona DOD PIECI! ziedotās, bet nenospēlētās dziesmas, dzirdamas pieci.lv ēterā katru sestdienu no plkst. 17:00. Savukārt "Pieci klausās" ir raidījums, kas ēterā skan sestdienās no 20:00 līdz 22:00, Šajās stundās bez žanra un formāta ierobežojumiem pieci.lv dīdžeji atskaņo savas mīļākās dziesmas. Neiztrūkstoša brīvdienu sastāvdaļa  ir aktuālais mūzikas tops „Latvijas TOP 40” svētdienās plkst. 17:00 un jauniešu raidījums „Cita Domnīca” plkst. 20:00, kurā ik nedēļu tiek diskutēts par kādu klausītājiem aktuālu jautājumu. Raidījumam var sekot līdzi arī Facebook tiešraidē. Apaļajās stundās pieci.lv ēterā skan Latvijas Radio Ziņu dienesta sagatavotie aktuālo ziņu izlaidumi.

Latvijas Radio 5 – pieci.lv skan Rīgā 93,1 frekvencē, Daugavpilī 104,0 frekvencē, Liepājā 102,1 frekvencē, Rēzeknē 103,8, Valmierā 89,5, Ventspilī 96,5, Limbažos 100,5 un Saldū 102,4 MHz frekvencē. Tāpat jauniešu kanālu var klausīties internetā www.pieci.lv vai pieci.lv aplikācijā, lejuplādējot to App Store vai Google Play. Jaunumiem var sekot līdzi arī sociālajos tīklos Facebook http://www.facebook.com/PieciLV, Youtube http://www.youtube.com/user/PieciLV,  Instagram http://instagram.com/PieciLV un Twitter http://twitter.com/PieciLV.

Kantar TNS 2018. gada radio auditorijas pētījumu dati liecina, ka Latvijas Radio 5 – pieci.lv ik nedēļu klausās 156 tūkstoši jaunu cilvēku visā Latvijā.

 

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv