Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Ijabs un Bendiks vadīs priekšvēlēšanu radio šovu Vēlēšanu grābeklis

No 24. septembra līdz 4. oktobrim darba dienās no plkst. 15.00-16.00 Latvijas Radio 2 raidīs jaunu priekšvēlēšanu radio šovu Vēlēšanu grābeklis, kuru vadīs kolorītie Latvijas politiskās vides pārzinātāji Ivars Ijabs un Mārcis Bendiks. Ar sev raksturīgo ironiski kritisko un vienlaikus konstruktīvo skatījumu politikas eksperti palīdzes vēlētājiem izdarīt izvērtu izvēli 13. Saeimas vēlēšanās. Raidījums tiešraidē būs klausāms Latvijas Radio 2 ēterā un multimediāli skatāms sabiedrisko mediju portālā LSM.lv.

“Vēlēšanas - līdzās kafijai un aspirīnam - pieder pie cilvēces pašiem labākajiem izgudrojumiem. Tomēr arī tās ir jālieto atbildīgi. Kopā ar latviešu polittehnoloģiju klasiķi Mārci Bendiku mēs deviņos raidījumos mēģināsim sniegt īsu to lietošanas instrukciju - kā tās darbojas, kā kopjamas, un ko varam no tām sagaidīt. Mēs nevienu nereklamēsim un nemudināsim balsot: mēs vienkārši piedāvāsim uzmest ironiski kritisku aci procesam, kurš noslēgsies 6. oktobrī. Mūsu galvenais uzdevums - palīdzēt cilvēkiem nekāpt uz grābekļiem, vai vismaz - šoreiz kāpt uz citiem grābekļiem, nevis tiem pašiem, uz kuriem kāpām pagājušo reizi,” stāsta politikas zinātnieks un Latvijas Universitātes asociētais profesors Ivars Ijabs.

Deviņu raidījumu ciklā politikas eksperti klausītājus iepazīstinās ar vēlēšanu vēsturi un praksi, aplūkos un atspēkos dažādus mītus, kas mijas ap šo procesu, un padziļināti analizēs tādas tēmas kā ārpolitika, ekonomika un drošība. Neizpaliks arī politiķu publiski izteikto solījumu apskats. Savukārt klausītāji raidījumu gaitā varēs iesaistīties un uzdot jautājumus vadītājiem, izmantojot īsziņu starpniecību.

Vēlēšanu grābeklis tiks raidīts no Latvijas Radio Multimediju studijas un paralēli klausītājiem ierastajam lineārajam ēteram būs arī skatāms sabiedrisko mediju portālā LSM.lv.

 

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv