Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Very Cool People izvirzīti dalībai ietekmīgajā Eurosonic mūziķu skatē

Latvijas Radio 5- Pieci.lv prestižajam mūzikas dzīves notikumam Eurosonic Noorderslag ir nominējis latviešu džeza grupu Very Cool People. Eurosonic ir viens no ievērojamākajiem jaunās mūzikas iekštelpu festivāliem-konferencēm Eiropā. Eiropas valstu jaunajiem mūziķiem tā ir iespēja uzrunāt starptautiskas auditorijas un iepazīstināt ar sevi mūzikas industrijas profesionāļus, kā arī  piedalīties vērtīgos semināros un dibināt jaunus kontaktus.

"Eurosonic ir gada svarīgākais jaunās populārās mūzikas notikums Eiropā. Domāju, ka uzstāšanās tajā ir obligāts pasākums ikvienam mūziķim, kurš cer izveidot starptautisku karjeru! To apmeklē visu svarīgāko Eiropas mūzikas festivālu pārstāvji un tieši konferences skatēs viņi izvēlas labākās jaunās grupas savām festivālu programmām. Šeit sācies daudzu mūziķu ceļš pie visas pasaules klausītājiem, sākot no Adeles un The XX, beidzot ar mūsu pašu kaimiņiem Ewert And The Two Dragons. Pieci.lv to redz kā iespēju virzīt Eiropas mūzikas tirgum tās latviešu grupas, kuras noteikti var konkurēt ar Eiropas kolēģiem," stāsta mūzikas producents un Pieci.lv mūzikas redaktors Rūdolfs Budze jeb DJ Rudd.

„Eurosonic Noorderslag viennozīmīgi ir viens no centrālajiem Eiropas mūzikas industrijas notikumiem. Turklāt - Eurosonic nav tikai vienreizējs pasākums gada ietvaros, tam seko jauno Eiropas talantu atbalsta programmas un pasākumi. Grupas Carnival Youth karjeras attīstībā tam ir bijusi svarīga loma. Tolaik pastāvošās Eurosonic Centrālās un Austrumeiropas talantu apmaiņas programmas rezultātā grupai bija iespēja spēlēt tādos Eiropas festivālos kā Open’er Polijā un Sziget, Ungārijā, kā arī 2016. gadā mēs kā pirmie un līdz šim vienīgie no Latvijas saņēmām EBBA (European Border Breakesr Awards) balvu. Jāatzīst, uz šiem panākumiem gājām stratēģiski un apzināti, zinot programmas, veidojot kontaktus un plānus kopā ar sadarbības partneriem Eiropā. ProtamsEurosonic un citi līdzīgi pasākumi Eiropā un pasaulē dod iespēju attīstīt starptautisku karjeru, taču puse no panākumiem ir iepriekšējā sagatavošanās un infrastruktūras izveidošana, jo konkurence, īpaši Eurosonic, ir milzīga,” norāda Guna Zučika, grupas Carnival Youth menedžere, kura kopā ar grupu piedalījās festivālā 2016. gadā. 

Ik gadu Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU) biedri konferencei Eurosonic var nominēt kādu no Eiropas jaunajiem mūziķiem. Pieci.lv dalībai vērtīgajā pasākumā līdz šim ir izvirzījuši rokenrola lietpratējus The Big Bluff, elektroniskās mūzikas pārstāvjus Bandmaster un DJ Makree.

Festivāls Eurosonic Noorderslag norisināsies Nīderlandes pilsētā Gronigenā no 2019. gada 16.-18. janvārim. Tā ietvaros trīs dienu garumā norisināsies gan jauno grupu koncerti, gan izglītojoši un vērtīgi semināri mūzikas producentiem, mūziķiem un citiem nozares profesionāļiem. Festivālu regulāri apmeklē vairāk nekā 300 mūziķi un 4000 mūzikas profesionāļi, producenti, festivālu rīkotāji, ierakstu kompāniju pārstāvji, ka arī vairāki desmiti tūkstoši apmeklētāju.

 

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv