Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Pieci.lv aicina svinēt Grupu kreklu dienu

Latvijas Radio 5 – pieci.lv aicina augusta pēdējā piektdienā, 31. augustā, svinēt Grupu kreklu dienu un godināt savus mīļākos mūzikas izpildītājus. Šajā dienā ikviens mūzikas cienītājs tiek aicināts ikdienas gaitās dodoties savas mīļākās mūzikas grupas vai solo mākslinieka T-kreklā, fiksēt to fotogrāfijā un dalīties ar bildēm sociālajos tīklos, izmantojot tēmturi #GrupuKrekluDiena. Fanu kreklu izvēle ietekmēs pieci.lv ēterā skanošo dziesmu un izpildītāju izvēli.

 „Grupu kreklu diena ir kas tāds, ko mūsu mīļākie mūziķi jau sen bija pelnījuši! Svinot šos svētkus, dižojamies ne tikai ar savu mūzikas gaumi, bet arī pievēršam uzmanību mūziķu spējai radīt zīmolus, kas mūsu dzīvē nu jau ieņem tikpat lielu lomu kā iecienītākās limonādes vai radiostacijas. Bieži grupas savus kreklus laiž klajā ierobežotā metienā, un leģendāri mūziķi līdz mūsdienām paguvuši jau faniem nodot tūkstošiem dažādus dizainus - tas arī šajā tradīcijā visaizraujošākais, dienas garumā mēs visi ieraudzīsim tādus grupu kreklus, kādus vēl nekad iepriekš nebūsim redzējuši!” stāsta pieci.lv DJ un ideja autors Toms Greviņš.

Grupu kreklu dienas tradīcija Latvijā aizsākta pērn, saņemot ievērojamu fanu atsaucību. Ar tēmturi #GrupuKrekluDiena sociālajos tīklos tika publicētas teju 300 bildes.

Šādas akcija norisinās arī citur pasaulē. Lielbritānijā to 2007. gadā aizsāka BBC6 kanāla vadītājs Stīvs Lomaks (Steve Lamacq), aicinot klausītājus uz darbu doties savā vecajā mīļākās grupas kreklā, publicēt šīs bildes sociālajos tīklos un tādējādi tieši ietekmēt viņa spēlētās mūzikas izvēli Kreklu dienas ietvaros. Savukārt Austrālijā Grupu kreklu diena tiek izmantota īpaši Austrāliešu mūzikas atbalstīšanai un radio klausītāji tiek aicināti tieši austrāliešu mākslinieku kreklus. Savukārt pieci.lv komanda iedvesmu tradīcijai guva no Igaunijas sabiedriskā medija popmūzikas radio „Raadio 2”. Jāteic, ka te ir mūsu iespēja valstiskā līmenī pārspēt Igauņus, jo mēs varam košāk, plašāk, skaļāk!

Latvijas Radio 5 – pieci.lv ir populārās mūzikas multimediāla platforma, piedāvājot jauniešu auditorijai atbilstošu latviešu un Latvijā radītu mūziku, pasaules jaunāko muzikālo tendenču atspoguļojumu un aktīvu klausītāju iesaisti. Kantar TNS 2018. gada dati liecina, ka pieci.lv sasniedz 154 tūkstošus klausītāju nedēļā.

 

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv