Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Iesildīs Gadsimta garāko Līgodziesmu

Gatavojoties Latvijas Radio 2 projekta “Gadsimta garākā Līgodziesma” kulminācijai, no 28. maija līdz vasaras saulgriežiem Latvijas Radio 2 ēterā skanēs īpašs raidījumu cikls “Ielīgošana”. Rīta programmas laikā no plkst. 10:00 ētera vadītāji sazināsies ar Latvijas novadu koriem un folkloras kopām, stāstot par garākās līgodziesmas skandināšanas norisi 21. jūnijā un klausītāju iespējām pievienoties dziedātāju pulkam visā Latvijas teritorijā.

“Gadsimta garākā Līgodziesma Latvijas Radio 2 ēterā skanēs jau trešo reizi. Ideja par unikālo tautas līgošanas tradīciju kopšanu un daudzināšanu gadu gaitā pārkāpusi ne vien novadu un valsts robežas, bet arī kontinentus – šogad pieslēgsimies vairāk nekā 30 kolektīviem visā Latvijā, kā arī ārzemju latviešu kolektīviem Eiropā un Kanādā,” stāsta idejas autore un projekta īstenotāja Baiba Palkavniece.

Svētku ieskandināšanai Latvijas Radio 2 katru darba dienu tiešraidē sazināsies ar tiem novadu kolektīviem, kuri 21. jūnijā kļūs par Gadsimta garākās Līgodziesmas dalībniekiem un pamata kodolu. Klausītāji varēs uzzināt, kur un cikos ikviens dziedāt gribētājs visā Latvijā var pievienoties Līgodziesmas dziedāšanai. Tāpat raidījumos skanēs saturs par mūsu tradīcijām un rituāliem maģiskajā vasaras saulgriežu laikā.

Savukārt 21. jūnijā līdz ar saullēktu plkst. 4:29 Latvijas Radio 2 ēterā sāksies Līgodziesmas maratons visas dienas garumā, ik pusstundu tiešsaistē pieslēdzoties Latvijas pilsētām un novadiem: Līgatnei, Salacgrīvai, Burtniekiem, Strenčiem, Cēsīm, Madonai, Ciblai, Rēzeknei, Preiļiem, Daugavpilij, Jēkabpilij, Aizkrauklei, Ogrei, Iecavai, Bauskai, Ozolniekiem, Tērvetei, Saldum, Durbei, Vaiņodei, Pāvilostai, Alsungai, Ventspilij, Rojai, Tukumam, Jūrmalai, Olainei un Jaunmārupei. Tāpat savā dziesmā dalīsies vairāki kori un muzikālie kolektīvi no Eiropas valstīm un Kanādas. Saulrietā plkst. 22:22 Gadsimta garākā Līgodziesma atgriezīsies Rīgā, Doma laukumā. Virtuālajam Līgodziesmas ceļam būs iespējams sekot līdzi arī internetā - sabiedrisko mediju portālā lsm.lv un sociālajos tīklos @LatvijasRadio2.

Gadsimta garākās Līgodziesmas mērķis ir atspoguļot līgošanas unikālo tradīciju, vienlaikus stiprinot tautas pašapziņu, piederības izjūtu un saliedētību. Latvijas Radio 2 ir klausītākā radiostacija Latvijā, kas raida populāro latviešu mūziku kopš 2000. gada. Projekts tiek īstenots Latvijas valsts simtgades pasākumu ietvaros.

 

Papildu informācijai:

Ieva Aile

Komunikācijas daļas vadītāja

Tālr.: 29104676 | ieva.aile@latvijasradio.lv