• Sestdiena, 2019. gada 21. septembris
  • Vārda diena: Matīss, Modris, Mariss
  • Rīgā 0.0°C, - vējš 0m/s, 759mm Hg, 0%
LSM Bērnistaba

Preses relīzes

Pieci.lv piedāvā jaunu rubriku "Piecas garšas" ar šefpavāru Ritvaru Tomu Loginu

Latvijas Radio 5 - Pieci.lv sagaida pavasari ar jaunu kulinārijas rubriku  "Piecas garšas," kas skan svētdienās plkst.10:30. Jaunās rubrikas ietvaros daudzsološais un talantīgais šefpavārs Ritvars Toms Logins katru nedēļu atgādinās par nepelnīti aizmirstiem 5 pašmāju sezonāliem produktiem un pastāstīs,  kur tos atrast un kā garšīgi pagatavot.

"Piecas garšas" dzirdamas Latvijas Radio 5 - Pieci.lv ēterā svētdienu rītos programmā "Mosties un rosies",  ko vada Linda Samsonova. Programmā piedāvājam sarunas par jaunām tendencēm gatavošanai mājās, neierastu produktu izvēli, jaunumiem un alternatīvām, ar ko aizstāt klasiskās izejvielas. Stāstām, kā neizniekot produktus un ko iesākt ar sezonālajiem produktiem, katrā raidījumā piedāvājot arī šefpavāra ieteiktu recepti. Raidījuma noslēgumā klausītājiem ir iespēja uzdot Ritvaram jebkuru ar kulināriju saistītu jautājumu.

Šefpavārs Ritvars Toms Logins priecājas par iespēju runāt par ēdiena gatavošanu ar plašu auditoriju: „Pieci.lv jau kopš tā pirmsākumiem bijis mans mīļākais radio. Tādēļ man vēl jo vairāk ir prieks, ka varu būt daļa no „Piecām garšām” un stāstīt cilvēkiem par virtuvē svarīgo. 15 gadu vecumā es atradu savu izaicinājumu – meklēt un izcelt tieši Latvijas produktus un garšas. Es to darīju iedziļinoties, eksperimentējot un atklājot sev jaunus produktus un receptes. Tādēļ es bieži vien pie sevis nodomāju, ka cilvēki zina maz par iespējām Latvijas virtuvē!” Viņš arī uzsver: „Dažkārt, lai dažādotu ēdienkarti, mēs tiecamies pēc aizjūru virtuves, lai gan mums pašiem ir tik daudz lielisku produktu!”

Šobrīd Ritvaram ir tikai 19 gadu. Pieredzi viņš guvis, strādājot vairākos Latvijas restorānos un piedaloties dažādos kulinārijas konkursos. Ar saviem atklājumiem viņš dalījies LTV1 raidījumā „Vides fakti”, bijis eksperts kulinārijas šovā, klājis galdu Kāla ezera vidū un gatavojis 11 kārtu autorvakariņas uz 300 gadu veca pavarda Mencendorfa namā, Vecrīgā. Ritvars ir vairāku Latvijas kulināro projektu līdzautors un dalībnieks. Viņa  receptes ir publicējuši žurnāli „Klubs” un „Četras sezonas”, kā arī portāli „Tvnet” un „Delfi”.