Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Pilnīgs simts - skaistākās dziesmas valsts svētku svinībām

Sagaidot Latvijas dzimšanas dienu, Latvijas Radio 5 – Pieci.lv jau otro gadu piedāvā latviešu dziesmu rubriku „Pilnīgs Simts”. Rubrika skan darba dienu vakaros raidījuma „Pilnīgs vakars” ietvaros plkst. 20:30.

Rubrikā "Pilnīgs simts" Pieci.lv atskaņo dziesmas, ar ko sagaidīt Latvijas valsts simtgadi. Dziesmas izvēlējušies, kā arī stāstus par tām sagatavojuši eksperti - mūzikas žurnālisti Jānis Žilde un Normunds Vucāns, kultūras žurnāliste un redaktore Nora Rieksta, kā arī Pieci.lv programmu vadītāji. Visas dziesmas klausāmas arī interneta kanālā http://pilnigssimts.pieci.lv, kā arī straumēšanas servisā Spotify sarakstā https://open.spotify.com/user/piecilv/playlist/5oWMLIgMW2i4Evqgg6BxRZ.

Raidījuma Pilnīgs vakars vadītāja un producente Karmena Stepanova stāsta, ka pirms gada, gaidot valsts svētkus, Pieci.lv apkopoja pirmās 100 dziesmas, ko "likt svētku galdā". Pēc apkopotā dziesmu saraksta bija skaidrs, ka rubrikai būtu jāturpinās arī nākamajā gadā un, pieaicinot mūzikas ekspertus, klausītājiem varam piedāvāt arvien jaunas skaņas un dziesmas. Viņa uzsver: „Pilnīgs simts” ir patīkama tradīcija - tā valsts svētku gaidas padara vēl pamatīgākas, turklāt liek atcerēties dziesmas, kuras gadu gaitā ir sanācis palaist garām. Tāpat ikvienam ir iespēja ņemt šo dziesmu sarakstu līdzi visur, gan sagaidot un svinot svētkus, kā arī pēc tam, jo tas nekur nepazudīs, un vienmēr pasniegs kādu senu, aizmirstu kompozīciju vai pilnīgi jaunus muzikālus apvāršņus.”

Rubrika „Pilnīgs Simts” top Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros un saistās ar Simtgades klubu nakti – Latvijas valsts simtgades jauniešu rīcības komitejas aicinājumu valsts svētkos klubos un izklaides vietās atskaņot Latvijā radītu mūziku.

Seko līdzi Pieci.lv jaunumiem un piedāvājumiem arī sociālās tīklošanas vietnēs Twitter, Facebook, Instgram un Youtube @Piecilv!