Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio maija svētku programmas

Gatavojoties Latvijas Neatkarības atjaunošanas 27. gada dienai un Latgales Simtgades kongresam, no 2. līdz 5.maijam Latvijas Radio programmās skanēs īpaši svētkiem veltīti raidījumi un tiešraides.

Svētku programmu 2.maijā plkst. 10:30 raidījumā „100-gades dziesmu krātuve”, aizsāks Latvijas Radio 2, sveicot savus klausītājus tiešraidē no Latgales Multimediju studijas Rēzeknē. Raidījumā bagātināt Latvijas simtgades dziesmu krātuvi un dalīties ar savu īpašo dziesmu stāstiem aicināsim Latgales vēstniecības „GORS” vadītāju Diānu Zirniņu.

Trešdien, 3.maijā, plkst. 19:00 Latvijas Radio 1 ēterā tiešraidē no Latgales vēstniecības „GORS” dzirdēsiet „Laiks Ziedonim” apbalvošanas ceremoniju, kurā tiks cildinātas personības, kas ar savu izcilību, degsmi, sūtību, veiksmi, stāju un savpatību iedvesmojušas labāku Latviju. Sociālās tīklošanas vietnē Facebook video tiešraidē to varēs skatīties arī Latvijas Radio 5 – Pieci.lv kontā.

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas svētku rītā, 4.maijā, plkst.7:00 tiešraidē no Latgales multimediju studijas ar klausītājiem būs Latvijas Radio 4 raidījums „Doma Laukums”. Plkst.9:00 Latvijas Radio 1 tiešraidīs Svētku ekumēnisko dievkalpojumu, bet plkst.10:30 Saeimas svinīgo sēdi un vakarā plkst.18:15 ikviens varēs baudīt koncertuzveduma „Latgales gredzens” ierakstu.  Savukārt plkst. 19:00 Latvijas Radio 3 -„Klasika” tiešraidē izskanēs svētku koncerts no Rēzeknes, kurā uzstāsies un īpašu noskaņu radīs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Valsts akadēmiskais koris „Latvija”, ērģelniece Iveta Apkalna, Rihards Dubra un citi.

Piektdien, 5.maijā, radio klausītājiem būs iespēja visu dienu sekot līdzi Latgales Simtgades kongresa norisei veltītiem pasākumiem. Plkst.10:00 Latvijas Radio 1 tiešraidē skanēs Ekumēniskais dievkalpojums no Rēzeknes Vissvētākās Jēzus sirds katedrāles, bet no plkst.11:00 būsim klāt svinīgajā svētku gājienā no Rēzeknes Vissvētākās Jēzus sirds katedrāles līdz Latgales kongresam veltītā pieminekļa un goda laukuma atklāšanas vietai un svinīgajai ceremonijai. Latgales Simtgades kongresa uzrunām, priekšlasījumiem un diskusijām visu dienu varēs sekot līdzi LSM video tiešraidē, bet vakarā plkst. 18:15 LR1 raidījums „Kolnasāta” ikvienam sniegs ieskatu Latgaliešu valodas nakts norisēs.

Latvijas Radio programmas ir klausāmas radio FM frekvencēs visā Latvijā, ciparu apraidē DAB+ testa režīmā Rīgā un apkārtnē, kā arī interneta vietnē www.latvijasradio.lv. Aicinām sekot līdzi Latvijas Radio kanālu aktualitātēm arī sociālās tīklošanas vietnēs facebook.com/LatvijasRadio un twitter.com/LatvijasRadio. Visu jaunāko informāciju par Latgales aktualitātēm meklē Latgales multimediju studijas sociālo tīklu kontos facebook.com/LatgalesStudija un twitter.com/LRLatgale!