Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latgaliskais raidījums "Kolnasāta" turpmāk skanēs no Rēzeknes

Latvijas Radio latgaliskais raidījums “Kolnasāta” šī gada sākumā piedzīvo būtiskas pārmaiņas. Pārraidei būs jauns vadītājs – mūziķis Ēriks Zeps un jau šo sestdien, 7. janvārī, plkst.18:15 Latvijas Radio 1 ēterā izskanēs pirmais šī gada “Kolnasātys” raidījums, kas pilnībā tapis Latgalē, Latvijas Radio Latgales multimediju studijā Rēzeknē.

Raidījums “Kolnasāta” skan latgaliešu valodā, piedāvājot paraudzīties uz Latgali caur interesantiem un iedvesmojošiem personību stāstiem, unikālo valodas bagātību un ieklausīties latgaliešu viedokļos. Līdz ar raidījuma pārcelšanos no Rīgas uz Latgali, tam būs arī jauns vadītājs - mūziķis Ēriks Zeps. Paralēli tradicionālās mūzikas studijām Ēriks strādā J. Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā un darbojas postfolkloras grupā “Rikši”.

7. janvāra raidījumā “Kolnasāta” ciemos aicinājusi Ingaru Gusānu, kas mūzikas pasaulē pazīstams kā Sovvaļnīks. Viņam nupat iznācis jauns albums “Napaseitynuouts”, sarunā ar Ingaru par jauno albumu, dziesmu radīšanu latgaliski un to, vai tiešām mūziķis nākotnē plāno pievērsties šlāgerim. Sižetā no Daugavpils ielūkosimies kādā nupat iznākušā grāmatā par šmakovkas vēsturi Latgalē.

Plānots, ka ik pa laikam “Kolnasātys” klausītājiem būs iespēja satikt arī līdzšinējo raidījuma vadītāju Aigaru Runči. Turpmāk “Kolnasātai” būs arī jauna producente, raidījumu veidos Vineta Vilcāne. Vineta iepriekš vadījusi Latgaliešu kultūras ziņu portālu lakuga.lv un strādājusi par nozaru korespondenti vietnē lvportals.lv.

Kā ierasts, raidījums Latvijas Radio 1 ēterā skanēs sestdienu vakaros plkst. 18:15, tā ierakstus var klausīties arī radio mājas lapā http://lr1.lsm.lv/lv/lr1/raidijumi/kolnasata/. Savukārt “Kolnasātys” jaunumiem līdzi var sekot vietnē facebook.com/kolnasatalr1.