Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

ASV prezidenta vēlēšanu rīts programmā "Labrīt!"

Trešdien, 9.novembrī, Latvijas Radio 1 rīta programma „Labrīt!” no plkst.6:00 līdz 9:00 piedāvās plašu informācijas klāstu par ASV prezidenta vēlēšanām, kuru provizoriskie rezultāti gaidāmi trešdienas rītā.

Latvijas Radio speciālkorespondents Uģis Lībietis atrodas Vašingtonā un jau plkst.6:15 no rīta ziņos par jaunākajiem notikumiem ASV, sekojot līdzi vēlēšanu norisei un rezultātu prognozēm. Latvijas Radio1 studijā pie Toma Briča no plkst.7:00 līdz 9:00 viesosies politikas zinātņu doktore Ieva Birka, kura komentēs jaunāko informāciju, kuru saņemsim gan no ASV, gan citām pasaules valstīm. Par Eiropas valstu un to vadītāju reakciju uz ASV prezidenta vēlēšanu rezultātiem uzzināsim no Latvijas Radio Briseles korespondentes Inas Strazdiņas, savukārt no Maskavas ziņos LTV korespondente Olga Dragiļeva.

Šeit pat Rīgā ASV prezidenta vēlēšanu norisei līdzi sekos Māra Rozenberga, atrodoties ASV vēstniecībā Latvijā, kur notiks īpašs prezidenta vēlēšanu rezultātu sagaidīšanas pasākums, bet Gunārs Valdmanis sagatavojis īpašus ierakstus, pētot, kā šo vēlēšanu rezultāti ietekmēs pasaules ekonomikas procesus.

Plašāka diskusija par ASV prezidenta vēlēšanu rezultātiem plkst.13:05 skanēs analītiskajā raidījumā „Krustpunktā”, kur studijā esam aicinājuši Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Ojāru Kalniņu, Providus pētnieci un dibinātāju Vitu Tēraudu, politoloģi Rasmu Kārkliņu, kā arī mediju kolēģus Ediju Bošu un Paulu Raudsepu

Jaunākajiem notikumiem un ziņām seko līdzi arī sociālās tīklošanas vietnēs twiter.com/LRZinas un facebook.com/LRZinas, kā arī sabiedrisko mediju portālā lsm.lv!

 

Latvijas Radio preses sekretāre

Ilze Zvaigzne

Tālr. 67206691; 26322811

E-pasts: Ilze.Zvaigzne@radio.org.lv