Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 1 pirmās skolas dienas raidījumi

Uzsākot jauno skolas gadu, Latvijas Radio 1 šodien un rītdien, 1.septembrī, piedāvās īpašas sarunas un diskusijas, kas būs veltītas izglītības tematikai.

Jau šodien, 31.augustā, plkst.13:05 raidījumā „Krustpunktā” studijā viesosies un uz klausītāju un žurnālistu jautājumiem par izglītības jomu un aktualitātēm Latvijā atbildēs izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

1.septembra dienas programma būs veltīta skolas gada sākuma tematikai. Rīta programmā „Labrīt!” tiešraidē plkst. 7:15 pieslēgsimies Latvijas Radio Latgales multimediju studijai, klausītājiem piedāvājot interviju ar Rēzeknes 5.vidusskolas direktori Viju Poikāni, kuras vadītā skola šogad ieguvusi augsto 3.vietu Mazo skolu kategorijā Ata Kronvalda fonda veidotajā skolu reitingā.

 Zinību dienā, kad runājam par to, cik svarīgi iegūt zināšanas par pasauli mums apkārt, raidījumā „Zināmais nezināmajā” plkst.10:05 palūkosimies, cik būtiski cilvēkiem ir iegūt zināšanas pašiem par sevi un savu emocionālo pasauli. Kas ir emocionālā inteliģence un vai zināšanas par mūsu jūtu pasauli ietekmē arī uzkrātās prāta zināšanas? Vai inteliģents ir tas cilvēks, kuram ir zināšanu bagāža vai bagāta jūtu pasaule? Atbildes uz šiem jautājumiem studijā meklēsim kopā ar RSU Psihosomatiskās medicīnas un psihoterapijas katedras un klīnikas vadītāja asociēto profesori Guntu Ancāni.

Plkst.12:30 rubrikā „Brīvais mikrofons” uz klausītāju jautājumiem atbildēs programmas "Iespējamā misija" jaunais direktors Kārlis Andersons, bet dienas otrajā pusē plkst.15:05 raidījumā „Ģimenes studija” ar savām atmiņām un iespaidiem par skolas laiku dalīsies Latvijas Universitātes rektors prof. Indriķis Muižnieks, aktrise un dziedātāja Zane Dombrovska, dziedātāja Liene Šomase un Latvijas Biznesa savienības padomes priekšsēdētāja Elīna Egle, bet vakara sarunu raidījumā „Monopola viesis” studijā ciemosies Ikšķiles brīvās skolas vadītāja Kristīne Liberta.

Visas dienas garumā programmā dzirdēsiet arī dažādu cilvēku atmiņu stāstus par 1.septembri, kas skanēs neilgi pirms apaļajām stundām.

Latvijas Radio aktualitātēm sekojiet līdzi arī sociālajos tīklos twitter.com/LatvijasRadio un facebook.com/LatvijasRadio!