Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 1. studijā un "Klasikas" tiešraidē - Lolitas Vambutes jubilejas koncerts

Pirmdien, 29. augustā, plkst. 18:00 Latvijas Radio 1. studijā notiks leģendārās dziedātājas un komponistes Lolitas Vambutes jubilejas autorkoncerts. To tiešraidē piedāvās Latvijas Radio 3 "Klasika". Tiešraides koncertu vadīs muzikoloģe Daiga Mazvērsīte.

"28. augustā dziedātājai un komponistei, simfoniķa Jāņa Ivanova kompozīcijas klases absolventei Lolitai Vambutei svinama apaļa jubileja, un līdzīgi savam vienaudzim, šī gada gaviļniekam Raimondam Paulam, arī Vambute nav apstājusies savā radošajā darbībā ne mirkli. Māksliniece katru dienu vairākas stundas aizvada pie klavierēm, vingrina balsi, uzstājas koncertos Vācijā un viesošanās reizēs arī Latvijā," stāsta muzikoloģe Daiga Mazvērsīte. "Pērn ar triju dziesmu priekšnesumu viņa piedalījās mūzikas un mākslas festivālā "Bildes", apliecinot savu labo muzikālo formu. Līdz ar to Lolita Vambute ir gatava jubilejas koncertam, par kura vietu izraudzīta Latvijas Radio 1. studija – mākslinieces sirdij tuva un mīļa telpa, kur 70. gados tapuši Lolitas Vambutes dziesmu ieskaņojumi."

Lolitas Vambutes jubilejas koncertā uzstāsies Mirāžas džeza orķestris un stīgu grupa, džeza dziedātāja Inga Bērziņa, kas ieskaņojusi piecas jaunākās Vambutes dziesmas ar Gunāra Rozenberga aranžējumiem. Solistu vidū būs lieliskā džeza dziedātāja Ieva Kerēvica, Siguldas bigbenda solists Raimonds Eizenšmits, ar kuru duetā Lolita Vambute uzstājusies festivālā "Bildes".

Programmu papildinās vokālais ansamblis "Neaizmirstulītes" un Ivo Sildegs, komponista Jāņa Sildega dēls (der atgādināt, ka Jāņa Sildega vokālajā ansamblī "4+4" savulaik dziedājusi arī Lolita Vambute). Tiks atdzīvinātas arī atmiņas par 50. un 60. gados populāro duetu Māsas Vambutes, jo dziedās arī Lolitas māsa Regīna Vambute. Pie diriģenta pults stāsies viesis no Vācijas Tomass Šlerka (Thomas Schlerka) – Diseldorfas Filharmonijas biedrības galvenais diriģents un Krefeldas simfoniskā orķestra vadītājs.

Koncerts tapis ar  Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.