Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Balva “Žurnālistikas cerība – 2016” piešķirta Latvijas Radio 4 – „Doma laukums” žurnālistei Alisai Orlovai

Šodien svinīgā ceremonijā biznesa augstskolā „Turība” Latvijas Žurnālistu savienības balvu „Žurnālistikas cerība – 2016” kategorijā „Labākais jaunais radio žurnālists” saņems Latvijas Radio 4 – „Doma laukums” žurnāliste Alisa Orlova.

Izvērtējot konkursa nominantus pēc tādiem kritērijiem kā tematikas aktualitāte, informācijas avotu daudzveidīgums, formas un stila meistarība u.c., žūrija atzinīgi novērtējusi Alisas Orlovas profesionalitāti, veidojot radiotiltu ar Igaunijas Radio kolēģiem par migrācijas problemātiku Eiropā un kā tā skar Baltijas valstis. Otrs Alisas veidotais materiāls, kurš ieguvis žūrijas ievērību, ir intervijas ar vides ekspertiem par situāciju Baltijas jūrā, sevišķi Latvijas un Zviedrijas piekrastēs.

Žūrijas priekšsēdētājs Miervaldis Mozers uzsver: „Liela nozīme šai gadījumā ir LR4 vadītājai Ilonai Madesovai, kura Latvijas Radio ir izveidojusi, varētu teikt, jauno žurnālistu attīstības skolu. Daudzi no kādreizējiem LR4 žurnālistiem sevi veiksmīgi un kvalitatīvi pierāda arī citās mediju telpās, piemēram, Latvijas Televīzijā”. Mozers norāda, ka žūrija darbu uzsākusi decembrī un līdz šim vērtējusi visa 2015. gada griezumā veidotos žurnālistu materiālus, cieši sadarbojoties ar Latvijas Radio kanālu vadībām.

Alisa Orlova darbu Latvijas Radio 4 – „Doma laukums” uzsākusi pērn janvārī. Šobrīd žurnāliste studē Maskavas Valsts Humanitārās universitātes Žurnālistikas fakultātes 4. kursā, kur šovasar aizstāvēs diplomdarbu par tēmu „Mediji kā etniskas tolerances veidošanas instruments”. Studiju process Alisai norit online režīmā, tas nozīmē - viņa studē tīmekļa vidē.

Pērn „Žurnālistikas cerības” balvu ieguva Alisas kolēģis, LR4 žurnālists Aleksejs Gusevs.

Vēl svinīgajā ceremonijā par sasniegumiem žurnālistikā tiks apbalvota Anna Strapcāne (laikraksts Diena), Laura Vonda un Toms Pastors no Latvijas Televīzijas, Anastasija Tetarenko (ziņu aģentūra LETA), Dmitrijs Suļžics (fotoaģentūra F64) un Aleksis Zoldners (telekompānija LNT). Goda titulu „Mentors” par lielu ieguldījumu darbā ar jaunajiem žurnālistiem saņems rakstnieks un publicists Ēriks Hānbergs.                  

 

Alisas veidotais materiāls par Baltijas jūru:

http://lr4.lsm.lv/lv/raksts/otkritiy-vopros/ekolog-smert-ekosistemi-vsey-planeti-zatailas-na-dne-baltiki.a51229/

http://lr4.lsm.lv/lv/lr/arhivs/?channel=4&y=2015&m=4&d=21 (26:16)

Radiotilts ar Igaunijas Radio kolēģiem:

http://lr4.lsm.lv/lv/raksts/otkritiy-vopros/jiteli-tallina-protiv-bezhencev-russkim-i-estoncam-pora-obyedinj.a57770/

http://lr4.lsm.lv/lv/lr/arhivs/?channel=4&y=2015&m=10&d=16 (26:28)