Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv radiostaciju sacensībās „Radiobattle” uzvar Horvātijas radio „HR2”

Svētdienas vakarā, no pulksten 21:00 līdz 22:00 Latvijas Radio 5 – Pieci.lv dīdžeji Karmena Stepanova un Magnuss Eriņš uzvarēja Horvātijas radiostacijas „HR2” kolēģus, tādējādi izcīnot sev iespēju piedalīties tālākajā sacensību gaitā.

Sacensības „Radiobattle” organizē Itālijas raidorganizācija „Rai”, tajā piedalās 16 Eiropas valstu radiostaciju dīdžeju pāri.

Sacīkstes noteikumi: stundas ietvaros savstarpēji sacenšas divu Eiropas radiostaciju dīdžeji, atskaņojot mūziku un sarunājoties ar klausītājiem, kuri ir aicināti atbalstīt savu komandu, komunicējot sociālajā tīklā „Twitter”, aiz sava vēstījuma uzrakstot tēmturi #radiobattleLV. Radio komanda ar vislielāko tvītu skaitu, kurā ir iekļauts konkrētajai valstij piemērotais tēmturis un kurš ir savākts stundas laikā, ir uzvarējusi.

Pieci.lv dīdžeju darbs stundas garumā ieguva 11 000 tvītu ar tēmturi #radiobattleLV; starp atbalstītāju rindām bija televīzijas personība Renārs Zeltiņš, mūziķis Lauris Reiniks, aktrise Dārta Daneviča, dziedātāja Linda Leen, kā arī Serbijas radio „Oradio” kolēģi.

Paredzams, ka nākamā sacensību kārta notiks martā. Nedēļas nogalē noskaidrosies, ar kuras valsts radiostaciju Karmena un Magnuss spēkosies kā nākamo.

Pērn „Radiobattle” finālā Itālijas pilsētā Milānā uzvarēja Pieci.lv dīdžeji Marta Grigale un Toms Grēviņš.