Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Dziedātāja Irina Boguševska atgriežas Rīgā, koncertierakstu piedāvās LR4

Latvijas Radio 4 turpina koncertierakstu tradīciju, kā pirmo no tiem šogad klausītājiem piedāvājot dziedātājas, dzejnieces un komponistes Irinas Boguševskas koncertu ar jaunāko mūziķes albumu «Lelles» («Куклы»). Tas notiks Lielajā ģildē ceturtdien, 14. janvārī pulksten 20:00, savukārt koncerta ierkastu Latvijas Radio 4 ēterā varēs klausīties svētdien, 17. janvārī pulksten 21:00.

Latvija dziedātājai allaž bijusi mīļa - studentu gados viņa sadraudzējusies ar šobrīd pasaulslaveno animācijas režisori un mākslinieci Signi Baumani, savukārt pēdējos gados strādājusi pie dažādiem projektiem sadarbībā ar Latvijas mūziķiem: Karlosa Žobima bosanovas programmu ar „Mirage Jazz Orchestra”, Raimonda Paula mūzikas programmu ar pašas atdzejotiem dziesmu tekstiem Viktora Ritova ansambļa pavadījumā. Irinas Boguševskas radošā darbība ir daudzšķautņaina – vēl bez albumu ierakstīšanas māksliniece ir autore bērnu mūzikas programmām un  dzejoļu krājumiem.

Ceturtdienas koncertā līdz ar dziedātāju uz Lielās ģildes skatuves uzstāsies Latvijas Radio bērnu vokālais ansamblis „Dzeguzīte” ar Maestro Raimonda Paula dziesmām, godinot viņu 80 gadu jubilejā, kā arī jauniešu koris „Balsis”, ar kuru kopā mūziķe atskaņos Leonarda Koena slaveno dziesmu „Alleluja” („Hallelujah”), kurai pati atdzejojusi vārdus.

Irina Boguševska par jauno koncertprogrammu saka: „Ja kādam kādreiz ienāktu prātā izdot enciklopēdiju vai hrestomātiju, kas būtu veltīta cilvēciskajām kaislībām, tad dziesmas no mana jaunā albuma varētu kalpot par ilustrācijām šādā izdevumā. Kaisle, apmātība, nodevība, greizsirdība, izmisums, kuram tomēr seko cerība – tas viss ir noticis personīgi ar mani un maniem tuvākajiem draugiem, cilvēkiem, kuri man apkārt. Albuma centrālā dziesma: «Lelles» tapa Rīgā, pēc mana koncerta Kongresu namā, kad 1200 klausītāju priekšā man uz pāris sekundēm atteicās balssaites. Pirms tam visu sezonu biju uzstājusies ar sāpošu kaklu – rezultātā no koncertēšanas nācās atteikties uz pusgadu…Tas bija viens no pašiem dramatiskākajiem manas karjeras brīžiem. Taču visu šo notikumu rezultātā tapa lieliska ievada ārija kabarē izrādei – šādā stilā būs ieturēts arī viss jaunais albums.”

Koncerta ieraksts Latvijas Radio 4 ēterā: svētdien, 17. janvārī pulksten 21:00.