Trešdiena, 2024. gada 17. aprīlis

Vārda diena: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 6 – Radio NABA Rīgas svētkos piedāvā "Zināšanu pagalmu"

Latvijas Radio 6 – LU radio NABA (FM 95,8) un Latvijas Universitāte (LU) šajā nedēļas nogalē, 15. un 16. augustā Rīgā, Vērmanes dārzā aicina iepazīt aizraujošo zinātnes pasauli, dodot iespēju paviesoties brīvdabas zinātniskajā laboratorijā „Zināšanu pagalms”. Savukārt „Grāmatu ielā” atraktīvas intervijas un muzikālo noformējumu nodrošinās Radio NABA raidījumi „Bron-hits” un „Mūzikas sirds”.

Divu dienu garumā sestdien, 15. augustā un svētdien, 16. augustā, no plkst. 12.00 līdz 18.00 LU un Radio NABA kopīgi veidotais pasākums „Zināšanu pagalms” piedāvās svētku apmeklētājiem ielūkoties augstskolas ikdienā, saistošā un atraktīvā veidā aicinot iepazīt zinātnes pasauli.

Iedvesmojoties no Rīgas ostas 815. jubilejas, „Zināšanu pagalmā” tiks akcentēti ostas un kuģniecības tematikai piesaistītie zinātniskie eksperimenti ar ūdeni un cita veida šķidrumiem, kā arī to mijiedarbe. Visiem interesentiem neatkarīgi no priekšzināšanām būs iespēja redzēt, kā pāris sekunžu laikā sacietē ūdens, iepazīt cilvēka organismā esošos šķidrumus, kā arī pārbaudīt savas prasmes ķirurģiskajā šūšanā un asināt prātu ar matemātiskajām spēlēm. Tāpat ikviens varēs uzzināt vēsturiskās gudrības par jūrniecību, mezglu siešanu un citas praktiskas, ar dažādām zinātņu nozarēm saistītas nodarbes. Pasākumu vadīs Zināšanu kapteinis ar savu palīgu, ikvienam apmeklētājam palīdzot orientēties plašajā aktivitāšu klāstā.

Pasākuma laikā par interesantām reportāžām un muzikālo noformējumu rūpēsies Radio NABA raidījumi „Zinātnes vārdā”, „Partitūra” un „Mūzikas sirds”. Vienlaikus Radio NABA raidījums „Bron-hits” būs sastopams un klausāms „Grāmatu ielā”.

Pasākumu „Zināšanu pagalms” organizē Latvijas Radio 6 – Radio NABA, Latvijas Universitāte, LU Fizikas un matemātikas fakultātes Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centrs un LU Studentu padome.

Latvijas Radio 6 – Radio NABA ir brīvā formāta programma, kas pirmo reizi FM viļņos izskanēja 2002. gada 1. decembrī. Radio NABA klausāma Rīgā un tās apkārtnē FM 95,8 MHz, internetā naba.lv un mobilajā lietotnē, kā arī informācija par aktualitātēm pieejama sociālajos tīklos Twitter, Facebook, Draugiem.lv un YouTube.

Publicitātes foto: Latvijas Radio 6 – Radio NABA