Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio spēlē „Faktu mednieki” uzvaru svin Vidzemes jaunieši

Latvijas Radio laikā no 2017.gada janvāra līdz 2018.gada novembrim norisinājās Latvijas simtgades spēle „Faktu mednieki”. Dienā, kad svinam Latvijas simtgadi, ir noskaidrots, ka Vidzemes novada jaunieši plūkuši laurus un godājami par labākajiem Faktu medniekiem Latvijā. Tomēr ieguvēji ir visi, tāpēc arī kurzemniekiem, zemgaliešiem un latgaliešiem ir pamats lepoties ar savām komandām.

Spēles mērķis bija, tuvojoties Latvijas simtgadei, noskaidrot, kurā Latvijas novadā – Kurzemē, Zemgalē, Vidzemē vai Latgalē – ir zinošākie jaunieši vidusskolas vecuma grupā. Spēlē bija ietverti jautājumi par Latvijas vēsturi, kultūru, dabu, zinātni, ģeogrāfiju un sportu. Katru svētdienu novadu pārstāvji tikās Latvijas Radio, lai ar savām zināšanām vairotu sava novada punktu skaitu.

Apbalvošanas ceremonijai komandas tikās Latvijas Nacionālajā teātrī - vietā, kur 1918.gada 18. novembrī dibināta Latvijas Republika – lai kopā svinētu savas lielās un mazās uzvaras.

Radiospēles idejas autore un vadītāja Diāna Bērza: „Patiess prieks, ka projekts izdevās. Divu sezonu laikā iepazīti 60 superīgi jaunieši no visiem četriem Latvijas kultūrvēsturiskajiem novadiem. Paldies ikkatram par drosmi piedalīties, lepojoties ar savām zināšanām un nebaidoties no savām nezināšanām. Mēs daudz iemācījāmies par mūsu mīļo Latviju. Paldies par līdzi dzīvošanu mūsu klausītājiem un, protams, „Faktu mednieku” radošajai komandai - producentei Dacei Simanovičai, skaņu režisoriem Reinim Budzem un Jānim Raitumam, kā arī manam kolēģim spēles vadīšanā Kristeram Bērzam. Bez šiem cilvēkiem nekas nebūtu tā, kā bija. Mēs visi kopā esam Latvija!”

Vidzemi spēlē pārstāvēja un uzvarai pretī veda Anna Skrastiņa no Mārsnēnu pagasta, Dairis Mežvinskis no Madonas, Liega Krasovska un Ilva Viļuma no Skrīveriem, Reinis Klipsons, Ādams Lapiņš, Sanija Smildziņa, Gerda Embure un Rainers Vestmanis no Rīgas, Krišs Jānis Amantovs, Evelīna Rama, Samanta Bārupe un Matīss Daniels Kokins no Cēsīm, Ginters Kublinskis no Limbažiem, ka arī Adriana Beāte Asača no Jūrmalas.

Latvijas Radio šo spēli redz kā lielisku iespēju pulcināt ap sevi zināt un pētīt gribošus jauniešus un caur viņiem bagātināt klausītāju zināšanas par mūsu valsts nacionālajām bagātībām, tautas mantojumu, kultūrvēsturiskām vērtībām, kā arī cilvēkiem, dabu, ģeogrāfiju, sociāli svarīgām aktivitātēm un sportu. Tieši šādi, varoši cilvēki ir Latvijas lielākā bagātība un veiksmīgas attīstības pamats. Ir skaidrs, ka zaudētāju šajā spēlē nav, jo katra spēle sniedz jaunas zināšanas, iespēju pierādīt sevi un palīdzēt sava novada komandai virzīties uz priekšu.


Papildu informācijai:

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv