Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 3 Klasika viļņos jauns raidījums - Pagrabs

10. septembrī Latvijas Radio 3 Klasika laiž klajā jauniešu raidījumu Pagrabs. Reizi mēnesī, vakaros no plkst. 21:00 – 22:30 Pagrabā tiksies jauni mūziķi, mākslinieki, dejotāji, rakstnieki, arī kultūras nozares teorētiķi, atnesot savas svaigākās domas, idejas, radošās aktivitātes. Jau pirmajā raidījumā gaidāmas aktuālas sarunas, diskusijas par interesantiem notikumiem un dzīvā mūzika ar „Very cool people”.

„Mājas pagrabs ir tā vieta, kurā mēs vienuviet saliekam visu savu jauno ražu, tur stāv dārgumi. Raidījums Pagrabs ir laiks un vieta, kurā reizi mēnesī satieksies radošajā nozarē strādājošie un dzīvojošie jaunieši un atnesīs savu sastrādāto ražu, tas ir jaunumus ar kuriem dalīties un iepazīstināt Radio Klasika klausītājus. Tas būs aizraujošs un dinamisks raidījums, kura stūrakmens ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas, Latvijas Mākslas akadēmijas un Latvijas Kultūras akadēmijas studenti, kuri gan piedalīsies raidījuma radīšanā, gan viesosies studijā,” stāsta raidījuma veidotāja Signe Dzenīte.

10. septembra raidījumā gaidāma diskusija par Rīgā notiekošo Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāli (RIBOCA), kurā satiksies dažādu radošo nozaru skatījumi, aktualizējot būtiskus jautājumus par mākslas uztveri. Stāstīsim arī par jaunu laikmetīgās dejas izrādi „Bez piecām minūtēm decembris”.

Runājot par aktuālajiem notikumiem Latvijas mākslas un kultūras telpā, neaizmirsīsim arī to jauniešu sasniegumus, kuri devušies papildināt savas zināšanas ārpus Latvijas. Ķerot mūsējos plašajā pasaulē sazināsimies ar komponistu un kontrabasistu Raivi Misjunu, kurš nupat absolvējis Londonas Karalisko akadēmiju un šobrīd piedzīvo īpašu koncerttūri orķestrī, ko vada leģendārais un pasaules slavenais diriģents Džons Eliots Gārdiners.

10. septembra Pagrabā neizpaliks dzīva mūzika. Studijā viesosies divi jaudīgi džeza mūzikas sastāvi. Vienā no tiem muzicē Mūzikas akadēmijas 2. kursa džeza studenti, otrā – jau zināmā grupa „Very cool people”, kuru enerģija un dzīves prieks ātri pielīp visiem, kas viņus klausās.

Raidījumā no radošo nozaru augstskolām piedalās: Anna Marta Burve (JVLMA), Santa Šillere (JVLMA), Artūrs Sebris (svaigs absolvents, JVLMA), Elvīra Avota (LKA), Edvards Vārdaunis (LKA), Kristīne Kutepova (LMA), Marta Prēdele (LMA).

Raidījumu vada un organizē: Signe Dzenīte (LR 3).

 

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv