Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio piedāvās multimediju raidījumu "Korejas studija"

XXIII Ziemas Olimpisko spēļu laikā Latvijas Radio piedāvās multimediālu satura projektu „Korejas studija”. Tajā klausieties un skatieties izsmeļošu informāciju par visām Olimpisko spēļu norisēm un Latvijas sportistu sniegumu no 9. līdz 25.februārim Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā.

„Korejas studija” tiešraidē būs dzirdama un redzama katru dienu no rītiem un vakaros. Ik dienu studijai no Phjončhanas video tiešraidē pieslēgsies arī Latvijas Radio speciālkorespondents Tālis Eipurs, kurš nodrošinās klausītājiem jaunāko informāciju par spēļu norisi un mūsu sportistu startiem. Viņš uzsver: „Latvijas Radio klausītāji un portāla LSM.lv lietotāji būs paši pirmie, kuri visātrāk no visiem savām ausīm dzirdēs Latvijas sportistu emocijas, pārdomas un cerības. Kāpēc tā? Pavisam vienkārši - audio formāts ir pats ātrākais veids, kā to sasniegt. Esmu to pārbaudījis jau sešās olimpiskajās spēlēs un nedomāju, ka šīs būs izņēmums.”

Latvijas Radio 1 pēc ziņām plkst.8:00 „Korejas studiju” vadīs sporta žurnālists Mārtiņš Kļavenieks, piedāvājot svaigāko informāciju no Phjončhanas un diskutējot ar sporta ekspertiem. Savukārt katru vakaru LR1 un Pieci.lv no plkst. 18:20 līdz 18:45 būs dzirdams „Korejas studijas” vakara izlaidums, ko video formātā straumēsim arī Facebook live /@Latvijas Radio, radio mājas lapā un sabiedrisko mediju portāla LSM.lv Olimpiādes sadaļā. Vakarā „Korejas studijas” vadītājs būs Kārlis Dagilis ar jaunākajām sportistu intervijām, Elvja Jansona sarunām ar ekspertiem, sportistu snieguma analīzi un interesantāko notikumu apskatu.

Kārlis Dagilis ir pārliecināts: „Nevieni meli nav lielāki par statistiku, bet kārtīga saruna par sportu tomēr bez tās nav iedomāja. "Korejas studijā" pievērsīšu klausītāju un skatītāju uzmanību mūsu sportistu sezonas laikā iespētajam, viņu stiprajām un vājajām vietām. Piemēram, ar vizuālu infografiku palīdzību varēsim noskaidrot, vai biatlonista Andreja Rastorgujova pēdējo sezonu tendence - slēpot arvien ātrāk un šaut arvien neprecīzāk, būs vērojama arī Olimpiādē. Par laimi, sportu nav iespējams prognozēt un rezultātu beigās nosaka daudzi un dažādi apstākļi.”

Jaunāko informāciju par Phjončhanas Olimpisko spēļu norisi klausieties un uzziniet arī Latvijas Radio 4 katru darba dienu sporta ziņās plkst.8:20, sižetos plkst. 13:15 un 19:15 un plašāk trešdienu raidījumos „Sports šodien” plkst.13:30 un piektdienās raidījumā „Piektais celiņš” plkst.14:10.

Aicinām atbalstīt Latvijas sportistus un sekot līdzi Latvijas Radio veidotajam Olimpisko spēļu saturam ētera pārraidēs un video straumēs, izmantojot gan radio ēterā piedāvāto saturu, gan sociālās tīklošanas vietņu piedāvājumu @Latvijas Radio, @LRZinas, @lsmlv un #Korejasstudija.