Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

LR2 ielīgos "Gadsimta garāko līgodziesmu"

Vasaras Saulgriežos – 21.jūnijā – Latvijas Radio 2 jau otro gadu īstenos unikālu projektu „Gadsimta garākā līgodziesma”. No saules lēkta līdz pat rietam radio ēteru pieskandinās līgodziesmas no visiem Latvijas novadiem un vairākām Eiropas pilsētām un kas top kā skanīga dāvana Latvijas valsts simtgadi gaidot.

Saulgriežu ieskandināšanai katru darba dienu līdz pat 20. jūnijam Latvijas Radio 2 rīta programmas laikā no plkst. 9:40 līdz 10:40 skanēs īpašs raidījumu cikls „Ielīgošana”. Tajā sazināsimies un iepazīsimies ar Latvijas novadu un Eiropas latviešu kolektīviem – koriem un folkloras kopām, kas 21.jūnijā kļūs par „Gadsimta garākās līgodziesmas” dalībniekiem un kodolu, kas ap sevi pulcinās ikvienu dziedāt gribētāju savā novadā. Raidījumā iepazīsim gan mūzikas kolektīvus, gan stāstīsim, kā ikviens var kļūt  par šī muzikālā pasākuma dalībnieku.

„Ielīgošanu” 29.maija rītā atklās saruna ar jauniešu kora „Balsis” vadītāju Intu Teterovski, kuri šogad Saulgriežu rītā būs pirmie, kas sveicinās saules ritumu, savukārt pagājušajā gadā bija tie, kuri noslēdza līgodziesmas ritumu saules rietā. Skanīgo iepriekšējā gada noslēgumu ikviens var noskatīties arī video ierakstā https://www.youtube.com/watch?v=oqAMSvLxSzU. Turpmākajās dienās līdz pat Saulgriežiem iepazīsimies arī ar Siguldas, Zvejniekciema, Salacgrīvas, Burtnieku, Strenču, Smiltenes, Gulbenes, Madonas, Ciblas, Preiļu, Daugavpils, Jēkabpils, Aizkraukles, Ogres, Iecavas, Jelgavas, Tērvetes, Auces, Saldus, Durbes, Nīcas, Pāvilostas, Alsungas, Ventspils, Talsu, Rojas, Jūrmalas un Jaunmārupes ļaudīm, kā arī latviešu koriem un muzikālajiem kolektīviem vairākās Eiropas valstīs.

„Gadsimta garākā līgodziesma”, vienlaikus būs gan mūsu kopības apzināšanās, gan vēstījums pārējai pasaulei par mūsu senajām un spēcīgajām  dziedāšanas tradīcijām. 21.jūnijā Līgo dziesma no saules lēkta līdz saules rietam ar LR2 ētera starpniecību vīsies cauri visai Latvijai, kopīgā dziedāšanā pulcējot dažādu novadu muzikālos kolektīvus un ik vienu Latvijas iedzīvotāju.      

Aicinām sekot līdzi „Gadsimta garākās līgodziesmas” ieskandināšanai un  Latvijas Radio 2 aktualitātēm arī sociālās tīklošanas vietnēs facebook.com/LatvijasRadio2 un twitter.com/LatvijasRadio2!