Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Mūziķi apvienojas DOD PIECI himnas ierakstā

Vairāk nekā divdesmit Latvijas mūziķi apvienojas labdarības maratona Dod Pieci šī gada himnas ierakstā

Tieši nedēļu pirms labdarības maratona Dod Pieci sākuma pirmizrādi piedzīvojusi Dod Pieci oficiālā himna Nepārlaužams, kuras sacerēšanā un ierakstā piedalījušies vairāk nekā divdesmit Latvijā populāri un iecienīti mūziķi.

Himnas Nepārlaužams mūzikas autori ir Dons, Goran Gora un Māra Upmane-Holšteine. Teksta autoru vidū ir Māra Upmane-Holšteine, kā arī vairāki repa mākslinieki - VIŅA, ansis, Edavārdi, Ozols un Reiks. Dziesmas producents - Rūdolfs Budze (DJ Rudd).

Dziesmas ierakstā Latvijas Radio studijā piedalījušies ne tikai tās mūzikas autori Māra Upmane-Holšteine, Dons un Goran Gora, bet arī Intars Busulis, Aija Andrejeva, Jānis Aišpurs, Ralfs Eilands, Justs, Aija Vītoliņa, Marta Grigale, Markus Riva, Lauris Valters, Jānis Stībelis, Ozols, Reiks, Edavārdi, VIŅA, ansis, Latvian Voices, kā arī Mārcis Auziņš (ģitāra) un DJ Rudd (taustiņinsturmenti, elektronika). Dziesmas video režisējusi Latvijas Televīzijas režisore Zane Gargažina, operatori - Mārtiņš Šalmis un Ņikita Korņevs, video montāža - Edmunds Rimšāns, krāsu korekcija - Māris Martušs gaismas - Ronalds Blūms un Lāsma Kokenberga.

Dod Pieci 2016 - Nepārlaužams video YouTube: http://ej.uz/neparlauzams

Soundcloud: https://soundcloud.com/pieci/dod-pieci-2016-neparlauzams

Atbalsts nepieciešams tūkstošiem vēža slimnieku

Šogad labdarības maratons Dod Pieci aicina palīdzēt cilvēkiem, kurus skāris vēzis, un Latvijā tādu ir vairāki desmiti tūkstošu. Ziedojot dziesmu, sabiedrība var atbalstīt šo cilvēku atlabšanu pēc grūtās slimības īpašās psihosociālās rehabilitācijas nometnēs, ko rīko onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība Dzīvības Koks.

Jau nākamceturtdien, 15. decembrī, pl.17:00 trīs Latvijas Radio 5 - Pieci.lv dīdžeji - Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Aleksis Vilciņš - tiks ieslēgti īpašā stikla studijā laukumā pie tirdzniecības centra Origo, kur dzīvos un strādās līdz pat 21. decembrim, atskaņojot radio ēterā tikai un vienīgi klausītāju izvēlētu mūziku. Dziesmas par ziedojumu jau tagad var pieteikt Dod Pieci mājas lapā www.dodpieci.lv.